Het Bakhuis te Holtum

In de Napoleonistische tijd zijn op deze hoeve in Holtum Limburg (nu gemeente Sittard) een groot aantal familieleden van Lendfers geboren.

Onder andere heeft de overgrootvader van de overgrootvader van opa hier gewoond: Johannes Henricus Lendfers. Geboren op 30 juli 1784. Te vinden in het gemeentelijke Genlias(eerst inloggen)

Maar ook de broers en zussen en de kinderen (oa Hubert) zijn hier geboren vanaf 1845. Zie ook Genlias.

Bovenstaande foto is van omstreeks 1983 van Eduard Lendfers uit Kerkerade. Onderstaande foto is van begin 2010. Zoek de 10 verschillen.

no images were found

Bakkerij
Begin 1900 begon “Heng Lendfers” op de beekstraat in Limbricht een slagerij. Hij noemde zich de eerste Limbrichtse runder-kalfs en varkensslagerij. In 1918 kreeg hij een vergunning om de woning/winkel te verbouwen. Zijn zonen Lei en Hub hielpen mee in de slagerij terwijl dochter Hubertine de klanten in de winkel bediende. Toen Hub Lendfers in 1935 een nieuwe slagerij aan de huidige Past. Janssenstraat opende en zoon Lei in Sittard was gaan wonen, bouwde Jac en Tina Camps Lendfers op de plaats van de slagerij een nieuwe bakkerij. Hub Lendfers had in 1935 een slagerij met een van de eerste gekoelde frigidaires van limburg.

Stamboom
De naam Lendfers komt voor het eerst voor rond 1670 in Sudkirchen, Westfalen. De vader van de eerder genoemde Johannes Henricus is hier in 1748 geboren als Zoon van Gerardus Lendfers. Na te lezen in Familysearch

op 10 maart 2010 is er een familiewapen van Lendfers ontworpen door Mathieu Lendfers.

Mathieu Johannes Herman Lendfers, geboren Heerlen 4 december 1939, wonende aldaar, zoon van Herman Hubert Lendfers en Maria Jozefina Elisa Handels.
De aannemer stamt af van Stephanus Lenfers, die ca 1727 een smederij te Südkirchen, Westfalen (D) bouwde, overleden Südkirchen 10 oktober 1761, huwde Südkirchen in juni 1699 Elisabeth Rehrs, overleden Südkirchen 23 oktober 1741. Hun kleinzoon Joannus Henricus Lendfers vestigde zich in Nederland en huwde te Obbicht Papenhoven in Limburg 29 april 1782 Ida Kitsen.


3 Responses to “Het Bakhuis te Holtum”

 1. Wat leuk ! eindelijk zie ik het huis van een van mijn voorvaderen, van wie komt deze informatie- welke lendfers schreef dit?
  Overigens: de familie lendfers heb ik al getraceerd in 1274!!!!!!!!!! komen uit Twente en de naam werd toen geschreven als: Lentfordingk. Lentgardingk-lenfers-lendfers.
  Ze bewoonden een erve: die nu nog bestaat: het Erve Lenfers ook zijn er in die plaats: Elsen- onder Rijssen – diverse straatnamen als Lenfers-Lendfers straten.
  Ook nog even dit: Joannus Henricus huwde een kleinkind van een bekende bokkerijder uit die streek.
  groet matt lendfers heerlen.

 2. Wil,Nicole en Thijs Horrichs Says:

  Geachte heer Lendfers,
  Wij, Fam. Horrichs wonende in dit pand omstreeks 1986. Wij vinden het leuk dat U interesse heeft getoond in ons pand.
  Mocht U, nog informatie/foto`s in Uw bezit hebben, houden wij ons gaarne aanbevolen.Met vriendelijke groet, Fam. Horrichs te Holtum

 3. Heel leuk om te zien waar mijn voorouders in een ver verleden gewoond hebben.

  Groet,

  Bart Lendfers

Reageren: