The Grampians

no images were found


We vervolgens onze tocht richting Adelaide met een bezoek aan de Grampians. Dit is een national park met heel aparte rotsformaties. De camping in Halls Gap ligt fantastisch in een vallei en is eindelijk eens ruim, rustig en ongeorganiseerd. Naast ons kamperen wat echte australische hippies, de aborigional didgederoo en een kampvuurtje maken ons ‘outback’ gevoel helemaal compleet. Tijn ontdekt een leuk grietje met fiets en aan hem hebben we geen kind meer. Hij zoekt ’t bij Emma.

Een van onze wandeltochten is naar The Pinnacle, wat een mooi uitkijkpunt blijkt te zijn. We vertrekken vol goede moed. Het blijkt een 3uur heftige klim over rotsen, stenen trapjes en kloven te zijn. JW zeult zich een breuk met 15 kg Max in de rugdrager, maar Tijn klimt als een berggeitje naar boven. De zon beukt er hard in, zo rond het middag uur. Halverwege twijfelen we, maar zetten toch door.

no images were found

Onderweg krijgt Tijn veel complimentjes dat “such little legs can climb that high” en met het voorzicht op het extra grote australisch ijsje dat we hem beloven omdat we zo trots op hem zijn gaat hij nog harder. Het uitzicht is thank god ook echt helemaal geweldig.

We hopen hierna op een rustige middag maar Tijn vindt dat hij toch ook wel een zwembadduik en de speeltuin heeft verdiend. In Australie hebben ze trouwens in iedere gehucht echt een waanzinnig publieke kinderspeeltuin. Ze zijn echt heel mooi en niet zoals bij ons hangjongerenplekken. We hebben er tot nu toe bijna elke dag wel een bezocht en de kids vinden ze helemaal top. Bij deze ontmoetten we een nederlands stel dat net als wij met 2 kids langere tijd rondreist. Leuk om even ervaringen uit te wisselen.

’s Avonds steken we lekker de barbie aan (zo noemen ze de BBQ hier) en genieten van de buren die zingen met gitaar bij het kampvuur, terwijl de kakatoes in de bomen kwetteren en de kangaroos te voorschijn komen. Dit is echt gaaf !

no images were found


De volgende dag doen we het iets relaxter aan en nemen we nog een walk naar Reed Lookout / The Balconies. Met ook waanzinnige uitzichten van rotsen die tientallen meters uitsteken. Ook hier zijn de routes heel goed aangegeven en met maar 45 minuten is het prima te doen voor de kids. Grampians National Park heeft meer dan honderd hele mooi wandelingen. Achteraf gezien hadden we hier wat meer tijd willen rondbrengen. Meer info te vinden op grampiansnationalpark.com

no images were found

Slapen in de camper
Iedere avond blijft het een groot feest als de mannen gaan slapen in hun kamer zoals ze het bed bovenin het voordek van ons flagship noemen. Vooral het raampje opendraaien en dan hard over de camping roepen is populair, maar ook de knuffels naar beneden gooien en stoeien doet het goed. We hadden gehoopt op lange avonden samen buiten zitten maar zijn meestal wel tot 21.30 bezig voordat het spul eindelijk eens besluit te gaan pitten. En ja, ook het doorslapen van de kleine nachtbraker is niet geweldig. Zo is de vakantie toch ook weer niet zo anders als thuis en in combinatie met het harde bed in de camper zijn we nog niet echt lekker bijgeslapen.

no images were found

Voor een overzicht van de campings waar wij overnacht hebben zie het Route Overzicht


2 Responses to “The Grampians”

  1. Super om jullie reisverslag te lezen! Wij vertrekken in december naar Australie om van Melbourne naar Adelaide te reizen met ons zoontje van (dan) 1 jaar en 8 maanden. Vroeg me af of jullie nog goede tips hebben (voor zover die niet in de verslagen staan). Bijv. van welke camping jullie erg gecharmeerd waren op dit deel van jullie reis?? Of misschien een prachtige verborgen plek die je gezien moet hebben maar makkelijk voorbij rijdt? 😉 Ik hoop iets van jullie te horen! Groeten, lieke van Roermund

  2. Hi Lieke,

    leuk dat jullie ook zo’n avontuur gaan beleven! Fantastisch! Ik weet niet hoe lang jullie gaan, maar wij vonden kangaroo island – wellicht beetje uit de route – wel erg bijzonder om te zien. Op ons Route overzicht kan je zien welke campings wij gehad hebben. De meeste campings waren ruim van te voren al redelijk vol dat viel ons wel tegen. Camping op Cape Otway bijvoorbeeld hebben wij gemist, hadden daar graag meer tijd willen spenderen, alsook halls gap in the grampians. Supermooie natuur. Over het algemeen waren we erg te spreken over de big4 campings. Zie http://www.big4.com.au/. Succes!

Reageren: