Tasmania

no images were found

Een korte vlucht brengt ons naar Hobart, de hoofdstad van Tasmanie. De tijd heeft hier echt stil gestaan, we wanen ons in Engeland in de jaren ’70. We hebben dan ook een “antique style” kamer in het hotel. Deze stijl kenmerkt zich door 30 jaar achterstallig onderhoud, bloemetjes badkamer en idem gordijnen.

De Hobart Salamanca market is wel erg geinig. Uit de omgeving komen mensen met zelfgebakken koekjes, jams, gehaakte kleedjes, mutsen en zelfgebreide sokken. Ken je dat brooddeeg nog waar we als kind poppetjes van bakten, nou dat verkopen ze hier als hot new items. De capuccino bij Maldini smaakt prima en we kopen een mooie piratenhoed voor Tijn en zelfgemaakte Tasmaanse bitterkoekjes.

Onze eerste bezienswaardigheid is Port Arthur. Dit is een oude gevangenis uit de tijd van de eerste kolonisten in Tasmanie. Het is mooi en goed bewaard. Opvallend is dat alles perfect georganiseerd is. Bij de ingang wacht je een warm welkom door een mevrouw die je precies adviseert welk ticket voor ons het best past, welke rondleidingen we kunnen doen etc. Niet echt avontuurlijk, maar wel heel aangenaam en onwijs aardig. Als je door de mooie Victoriaanse tuinen loopt, kun je moeilijk voorstellen dat dit ooit een beruchte gevangenis is geweest waarin zo’n 1100 gevangenen zaten.

Via de Tasman Highway rijden we langs de oostkust. De uitzichten zijn echt waanzinnig mooi. Prachtige stranden, rotsformaties en bossen. In coles Bay, bij de ingang van het Freycinet National Park, eten we wat. We blijven 2 nachten in een stoere lodge midden in het park.

no images were found

Hier doen we een paar waanzinnige mooie korte wandelingen. Het is echt een avontuur, we klimmen op rode rotsen en lopen langs kliffen en prachtige kusten. Tijn vindt het echt heel cool en Max hobbelt supergoed mee. Op de “friendly beaches” met de rode rotsen pootjebaden we lekker en genieten van de zon. De kleintjes zijn helemaal in hun hum. Max leert weer een nieuw woordje: “nat” en K probeert Tijn antwoord te geven op de vraag waarom morgen morgen is en niet vandaag.

De natuur in Tasmanie is echt heel mooi. Het is ook erg afwisselend. In het oosten is eea relatief veel bewoond en zijn er mooie vergezichten op zee, zie ook pirate bay foto hierboven die we gemaakt hebben op de weg naar port Arthur. Maar de echte mooie natuur heb je in het westen, waar de wilderness is met hele andere ruige uitzichten.

no images were found


no images were found


7 Responses to “Tasmania”

 1. Hee vakantiegangers,

  Wat een ongelooflijke mooie reisverhalen al. Ik hoop dat jullie fijne feestdagen hebben gehad. Wel heel wat anders dan in Nederland met familie rond overvolle tafels te dineren en met dikke sjaals en wanten aan naar buiten. Het is nl. erg koud op het moment. Goed onder het vriespunt.

  Wat fijn om te horen dat jullie zo genieten en dat de mannetjes het zo goed doen. We zijn benieuwd hoe ze het doen met het enorme tijdverschil. Is hun bioritme niet enorm in de war? We zijn wel helemaal geinspireerd doe jullie verhaal. We willen zelf ook graag nog een mooie vakantie maken voordat Vince volgend jaar naar school gaat. Helaas zit 3 maanden reizen er niet voor ons in maar misschien wel 4-6 weken. We gaan eens kijken wat in die periode het beste kan. We blijven jullie verhaal volgen en wie weet gaan we ook wel naar Australië 🙂

  Nog heel veel reisplezier en alvast een fijne jaarwisseling.

  Veel liefs,

  Cynthia (Noordoven)

 2. Jacco, Karin en Josephine Says:

  Wauw. Nog maar een week onderweg en nu al prachtige belevenissen met de bijbehorende foto’s. Leuk om jullie via de website te kunnen volgen. We kijken alweer uit naar de volgende update.

 3. Lieve wereldreizigers,

  wat een berichten alweer op jullie site. Een paar dagen geen mail opgehaald en al 3 updates gemist! Wat een verhaal en wat ondernemen jullie al direct veel na zo’n lange reis. Het klinkt super. Leuk voor ons dat jullie tussendoor nog energie over hebben om ons bij te praten!! Geniet heerlijk verder…. Groetjes Suzan, Martin & kids

 4. Hi lieve wereldburgers,

  Wat hebben jullie al veel gedaan in zo’n korte tijd. Het klinkt allemaal heerlijk. Lijkt me heel apart om in de warmte de kerstdagen te vieren. Ik kan je vertellen dat het hier om het vriespunt is en daarmee echt “ouderwets” winters. Er is zelfs al geschaatst op natuurijs! Kun je het je voorstellen wanneer je heerlijk in je hemdje rondloopt. Nou, heel veel plezier verder en geniet er maar lekker van.
  Liefs Roos

 5. Hallo wereldreizigers,
  klinkt allemaal fantatisch zeg. Krijg ook helemaal de reiskriebels als ik jullie verhalen lees en foto’s bewonder! Goed om te zien dat jullie zo aan het genieten zijn, en dat de kids het ook zo goed doen. Geniet van het vervolg, maar vooral ook van elkaar. Alvast een fijne jaarwisseling toegewenst. En natuurlijk de beste wensen voor 2009, liefs Karin, Dick en Floortje

 6. Wat een geweldige ervaringen in de korte tijd dat jullie weg zijn. Leuk dat de jongens het zo naar hun zin hebben. Geniet van elkaar en het vervolg van jullie reis.
  Wij wensen jullie een heel mooi 2009 toe!
  HM2OJ

 7. Dag lieve overbuurtjes,

  Wat een mooie en geweldige ervaringen. Heerlijk om zo lekker ver weg te zijn en de tijd te hebben voor elkaar en alle mooie indrukken. Jullie huis ligt er nog puik bij. Op nr 30 is een jongetje geboren, naam is mij nog onbekend. Dit jaar helaas zonder gezellige buren het nieuwe jaar in. We houden jullie via het web in de gaten.

  Enjoy!!

  Mathilde, Bas, Luuk & Teun

Reageren: