Chiloë

Vanuit Puerto Varas vertekken we naar Ancud op het eiland Chiloë. Met een veerboot die elk kwartier ongeveer vertrekt vanuit Pargua. Chiloë is bekend vanwege de 150 houten kerkjes. We bezoeken er een paar in Castro, Dalcahue, Vilupulli, Chonchi en omgeving. Castro is bekend vanwege de houten huisjes op palen.


Het eiland is niet wat we het hadden voorgesteld. Erg veel jakkeraars, veel auto’s en veel jeeps. Ok, we hebben ook eenkoe en wagen gespot. We hadden een beeld van terug in de tijd, wadden eiland, relaxed enzo, maar de vooruitgang is hier ook gekomen. De snelweg naar Castro is bijna gereed. Maar verder is Castro niet zo interessant, ook de cathedraal is niet echt de moeite waard, jammer, we raken verwend. De houten kerkjes zijn wel grappig.

Wat wel de moeite waar is is Chepu National Park. Je kan hier echter niet met een gewone auto komen, maar je moet een 4×4 hebben. Philippe Michard is een geschikte kerel die hier expedities organiseert vanuit Puerto Montt. Voor meer informatie zie zijn website Chiloe Expeditions. Doen!


Reageren: