El Tatio Geisers

Om 03:45 gaat de wekker want om vier uur word ik opgehaald om naar de geysers te gaan. Jammer dat ik alleen ga vanwege de hoogte kan het niet anders. Oei wat vroeg zeg! Buiten bij de poort kijk ik naar de straat. Nog best wel druk om dit tijdstip. Aan de overkant zijn een viertal mensen bezig met een auto. Als dit in Nederland zou zijn dan denk ik dat ze de hele auto aan het leegroven zijn cialis in thailand kaufen. Beetje onguur plaatje met die armoedige huisjes. verderop staan nog twee toeristen te wachten op de bus. Dan twintig minuten later stopt een grote bus en een meneer stapt uit. “Lianne?”

Ik ben de enige in de hele lege bus. Had ik een kwartier langer kunnen pitten! En wat een bus, die kan echt niet door die kleine straatjes in het dorp!. We pikken de overige toeristen op en na 90min slapen/rijden komen we aan in het park. De ramen van de bussen zijn helemaal bevroren. We kunnen hier 5000 pesos betalen en een plasje doen. Wel muts op!

We zitten op 4321 meter hoogte en het is -5. Een mooi gezicht als we in het pikkedonker aan komen rijden. Overal witte pluimen en het stinkt hier niet

Een machtig mooi gezicht als langzaam de zon op komt. We krijgen wat uitleg en daarna een ontbijtje met kaas. Overal pluimen van gas en sputterend kokend water. Dat kookt hier al bij 85 graden. Verderop is een grote poel van 33 graden en hier kan gezwommen worden! Een mooi gezicht en wat een drukte. Verderop zijn de wilde begunia’s. Dat zijn soort lama’s die alleen voorkomen boven de 4000 meter. Hele mooie beesten. De zon komt verder op en dat geeft nog mooiere plaatsjes op. De omgeving met haar cactussen komt nu nog beter in beeld. Wat een mooie kleuren!


Reageren: