Nijl

De weg van El Quseir naar Luxor zou een korte moeten zijn, echter we rijden om via Safaga. Daar gaan we met zijn allen in een konvooi rijden. Dit is bedoeld om toeristen te beschermen, maar het ziet er wel wat afschrikwekkend uit al die militairen.

Om ons heen is alleen woestijn, rotsen en zand. Halverwege wordt kort gestopt. Na zo’n 3 uur komen we in de Nijldelta. Het is ineens overal groen, er verschijnen dorpjes en overal lopen mensen. De kruispunten worden afgezet zodat het hele konvooi kan doorrijden.

Met behoorlijke snelheid racen we door de dorpen langs de nijl. Alle verkeer stopt voor ons. Opzij, hier komen de toeristen!

Op de Nijl gaan we een korte rondvaart maken, met een zeilboot. Deze ziet er erg mooi uit en op het water is het heerlijk koel. Het is leuk om vanaf het water het leven aan de kant te zien.

Ook bezoeken we Luxor zelf. Dit is een belevenis, omdat we hier ver weg van de hordes toeristen echt zien hoe men in Egypte leeft. De markt en winkeltjes zijn fascinerend.

We lopen de markt af op zoek naar leuke meubeltjes en specerijen. We drinken nog een sapje die we aangeboden krijgen bij een groentenboer. Heel aardige mensen allemaal en we kunnen niet weigeren. Daar hebben we later in de bus heel erg veel spijt van. Direct merken we het aan onze darmen.


Reageren: