Kuta Lombok

Vandaag gaan we het zuidelijke deel van Lombok bekijken. Dit is met een busje prima in een dag te doen. We rijden via een pottenbakkerij, een weverij richting zuiden. Beetje commercieel gedoe allemaal maar de uitzichten fantastisch en de dorpjes leuk en authentiek.

Lombok is best nog primitief. De meeste mensen leven nog van vee of van ambachten. De eerste echte stop is Sade, een sasakdorp. Dit is een heel eigen volk. We wanen ons in de middeleeuwen. De tweede stop is in Kuta. Kuta heb je ook op bali, maar hier op lombok is het nog relatief ontgonnen met een hagelwit strand met een azuurblauwe zee. Hier gaan we dan ook lunchen.

Door de heuvels en kleine dorpjes, continue paard en wagen ontwijkend rijden we naar Narmada. Hier staat een zomerpaleis van de balinese koning. Er is veel water, planten en een hindoetempel. Vooral het toegangsbord is grappig: forbidden if you are in your period ! We willen graag wat fruit kopen en dus rijden we naar een markt. Geweldig om te zien, zoveel fruit, groente, stoffen en veel rommel.

Terug in het hotel valt de stroom uit en dineren we met kaarslicht aan de zee. Erg romantisch. Onszelf getrakteerd op een flesje Balinese rosé. Erg duur in dit moslimland, maar erg lekker. Ook het eten (soto ayam) is heerlijk !


Reageren: