Op weg naar Chitchen Itza

Via de VS zijn we naar Cancun gevolgen. Hier hebben we de eerste nacht doorgebracht. Cancun is erg toeristisch, met allemaal resorts en veel te veel amerikanen. Van Cancun hebben we niet veel meegekregen behalve dat je er een hele grote boulevard (strip) is waar je goed kan party-en. In dit gedeelte hebben we onze huurauto opgehaald.

We zijn naar Chitchen Itza gereden (van de fanta reclame, waar dat blikje naar beneden valt van een grote trap af), een rit van zo’n 2 uur. Onderweg zijn we gestopt in Vallodalid, een leuk klein plaatsje.
Je hebt in Vallodalid echte authentieke kerkjes

no images were found


en natuurlijk hebben we wat volkswagen kevers gespot.

no images were found


De rit gaat verder door een groot tropisch bos. Je ziet steeds minder mensen en ook op de radio is er geen ontvangst meer. Chitzen-Itza ligt ook echt in de middle of nowhere. De grootste central piramide oftewel de Tempel van Kukulcan is zeer indrukwekkend. We zijn de enorm steile trap opgeklommen (100 treden, steiler dan 45 graden). Doodeng, maar het uitzicht was de moeite waard, overal zie je tussen de jungle tempels en ruines staan.

no images were found

Je kunt in Chitchen Itza zo’n 2 uur rondlopen voordat je alle tempels en ruines hebt bekeken. Er is ook een zuilenrij en er zijn nog veel inscripties te vinden.


Reageren: