San Christobal de las Casas – Sierra

Vanochtend vroeg vertrokken (gelukkig zijn we door de jetlag steeds erg vroeg wakker) voor de lange rit naar San Christobal de las Casas in de bergen. De weg is supermooi, de uitzichten zijn fantastisch en onderweg komen we weer door leuke dorpjes, waar we ook wat lunchen.

Er komen hier zo te zien nog niet gek veel toeristen en in de dorpjes worden we overal erg vrolijk ontvangen. De weg is wel erg bochtig, dus word je snel wagenziek dan is een primatourtje wel aan te raden. Overal rijden vrachtwagens met hun grote laadbakken vol mensen, dit is een goedkope manier van reizen in Mexico.


’s Avonds lopen we wat rond in San Christobal. Ook hier weer een plein, met cathedraal en parkje. Overal lopen maya’s in klederdracht om je spulletjes te verkopen, zoals kleden, mutsen, sjaals. Deze weven ze zelf.

Veel kinderen trouwens, die ook hun best doen om wat te verkopen. Je hebt snel de neiging juist wat van hen te kopen, maar we doen dit expres niet bij hun maar de ouders om zo deze kinderarbeid niet te belonen.

In het noorden van de stad staat de templo de santo domingo. Een kerk met een bewerkte voorgevel. Het is een beetje kitsch en roze, maar daarom weer mooi. Rondom de kerk is een grote markt waar je echt goedkoop spulletjes kan inslaan. We eten ergens tortilla’s, lekker !

We boeken een tour bij Mercedes. Ze is een bekende verschijning op het plein.


Reageren: