Queenstown

De weg is smaller dan de bus. En de weg naar de Shotover rivier is langer dan gedacht.

Vanochtend zou het gaan regenen, daarom hebben we een waterraft tour geboekt in de grotere rivier hier. Erg leuk om te doen en sommigen hebben het nog zelfs kunnen navertellen! De rivier is woest en er zijn watervallen met namen zoals Rock Garden, Pinball, Toilet, Flush.

“En de busschauffeur weet nog goed hoe hij zijn smallere bus uit het ravijn heeft weten te krijgen. Dus allen geen paniek want het schijnt heel veilig te zijn, maar ja, onze guides werken allemaal nog maar net 3 dagen!”

Na al dit leuks kunnen we vol moed gaan raften!
Het raften valt gelukkig erg mee. Achteraf blijkt het smallere weggetje enger te zijn dan de Toilet en de flushdinges. De nieuwzeelanders lijken in dit opzicht wel op Amerikanen.

no images were found

Het weer in Nieuwzeeland is onberekenbaar. Het blijkt nog een mooie dag te worden. ’s Middags gaan we met de gondel omhoog naar de top om van het uitzicht op Queenstown te genieten. Ze hebben hier ook weer een nieuw soort attractie ondekt: het Lugen. Met een rodel-karretje de berg af roetchen. Ook erg leuk om te doen, het werkt ook verslavend.

Als we nog langer in Queenstown blijven zal ons geld helemaal op zijn. Ze weten hier wel hoe ze het moeten aanpakken!


Reageren: