Elanden Spotten

In dalen, het gebied Telemarken kan je bevers en elanden spotten. Prachtige omgeving en mooie en bijzondere natuur.

Noorwegen staat ook bekend om zijn 28 staafkerken. Voorheen waren er meer dan 1000 maar liefst. Heel mooi om te zien en ze worden nog steeds gebruikt, onderandere voor bruiloften hier in Eigsborg, vlakbij dalencamping.com, Telemarken. Er zit bij deze staafkerk ook een openluchtmuseum, de moeite waard om te bekijken. Het is zo maf door zo’n houten huisje uit begin 1600 te lopen. Ze zijn gewoon open, niets geen slot of hek er om heen.

Wij kwamen in eerste instantie voor de natuur en met de name de elanden. Bijzondere soms onhandig ogende beesten. Gewoon continue een rondje rijden, dan zie je ze gegarandeerd, zo zegt de uitleg bij onze dalencamping.com. En inderdaad!

Na het vinden van de juiste route zagen we direct tegen de schemering, zo rond 21.15uur, een eland die beetje schichtig om zich heen zat te kijken. Verder geen elanden gezien die avond, maar de dag erna schoot er eentje direct voor onze auto. Meteen paniek! in de auto. SNEL camera! de eland reageerde ook paniekerig en schoot weg de berg op. Oef!

Ook moet je uitkijken dat er niet een troep herten op de weg staat te grazen, het gebeurd hier gewoon alsof je in een natuurpark aan het rijden bent. Ook zagen we een lief vosje.

Naast de camping zit het hotel Hotel Dalen uit eind 19de eeuw, ook wel draken hotel genoemd, prachtige omgeving. Je kan vanuit de camping (nederlandse eigenaars) bevers spotten, helaas niet gezien, maar leuke route zo langs de rivier. Je kan trouwens overal wel goed wandelen in noorwegen.


Reageren: