De Preekstoel

Binnen 1000km van Utrecht zitten we in Noorwegen. Dat ging best snel want binnen 02.15uur met de catamaran fjordline zijn we aan de overkant van denemarken. Meteen als we aankomen is het landschap al anders. Erg mooi!

dsc_1399

De snelwegen in noorwegen zijn niet echt snelwegen te noemen. Vaak mag je maar 50 of 60. Maar dat is ook niet zo verwonderlijk met al die smalle kronkelige wegen. Meer tijd om om je heen te kijken!

Soms zijn er naast de wegen van die hele oude huisjes te vinden. Toeristische trekpleisters! Erg mooi om even te bekijken.

Vandaag gaan we naar de meestbezochte natuur-attractie van noorwegen, de preekstoel. Een gigantisch massief rotsblok aan de lysefjord, in de buurt van stavanger. Een mooie route er naar toe, meer dan 120.000 mensen doen dit elk jaar. Je moet er wel wat voor doen. Het is een wandeling van iets meer dan 4 1/2 uur. Het kan er heel druk zijn in de zomer, dus het is raadzaam om voor 8uur te vertrekken wil je een rustige wandeling hebben.

Wij vertrokken rond 5.30uur van onze blokhut. Het voelde niet heel erg vroeg aangezien het hier al erg licht is ’s ochtends. Het is even wennen de berg op. Grote stenen, heel veel stenen waar je continue op loopt. Wel een hele leuke wandeling en er is helemaal niemand! Af en toe komen we een aantal mensen tegen die overnacht hebben op de berg. Wat een rust en mooie natuur, dit is genieten!

Het uitzicht is waanzinnig.

De route terug komen we heel veel mensen tegen, heel veel, bussen vol met spanjaarden met gimpies, italianen of fransen. We moeten af en toe wachten, dat komt wel goed uit, trouwens de kids (5 en 7) hebben een gigiantisch hoog tempo, voel me oud!

maar wat een plaatjes zijn hier te maken, wauw


Reageren: