Lissabon

Vanuit de Algarve rijden we vandaag via de tol-snelweg binnen 2uur naar Lissabon. We zijn lekker vroeg en parkeren hoppa midden in de stad onder het plein. Om de hoek gaat de Tram Eléctrico, die ons langs veel bezienswaardigheden voert.

no images were found

Het is een leuke en goedkope manier om iets van de stad te zien.

Tram 28 heeft de interessantste route door Bairro Alto, de wijk Alfama, Graça e Estrela. We nemen deze en stappen boven op uit. Hier is het Castelo de São Jorge, oftewel Kasteel van Sint Joris. Een 5de eeuws kasteel met een tiental wachttorens en kantelen. Zeer mooi uitzicht over de stad. Vanuit hier is ook de mega stalen brug te zien (Ponte 25 de Abril). Deze lijkt erg op die van San Francisco.

Alfama is een gezellige oude pittoreske wijk met nauwe, kronkelige straatjes en trappen. Er zijn in de wijk ook sjieke lanen. Leuk deze afwisseling. In Alfama eten we lekker vis en broodsoep. Tapas als voorafje. Heel relaxed en gastvrij deze stad.

In de wijk Belém, een stuk uit het centrum ligt eén van de bezienswaardigheden van Lissabon. Tijdens de zeevaarderstijd is hier de wachttoren van Belem gebouwd. Een stukje Unesco werelderfgoed. Het is opgericht als herdenkingsmonument voor de ontdekkingsreizen van de Portugezen en die van Vasco da Gama in het bijzonder. Aan de overkant ligt het beroemde Discovery Monument, een monument voor de zeevaarders. Vanaf hier hebben we ook uitzicht op Christus aan de Taag. Alleen beetje veel bedelaars en rozenverkopers hier.

We bezoeken nog het palacio en nemen nog een trammetje naar boven. Leuk om een beetje te slenteren door deze stad, hier komen we zeker nog eens terug.

no images were found


Reageren: