Het Oude Bangkok

no images were found


Vooraf twijfelden we nog hoe het zou gaan met een 1 jarig kind in Thailand. Maar het is allemaal super bevallen. Je kan alles eten en drinken zonder ziek te worden. De betere supermarkten hebben ook alles. Van luiers tot en met potjes babyvoeding. En het allermooiste is dat de mensen in dit land gek zijn op babietjes. Als je het kan, doen!

Vandaag gaan we richting het oude Bangkok. We bezoeken als eerste het Grand Palace en de Wat Prah Kaew. Het Grand palace is een groot complex met allerlei verschillende gebouwen. Alle gebouwen zijn prachtig versierd met mozaiken in felle kleuren, bladgoud, paarlemoer en veel tierelantijnen. We kijken onze ogen uit.

Het Grand Palace is ontstaan tijdens de stichting van Bangkok als nieuwe hoofdstad van Thailand. Het herbergt onder meer de smaragden Boeddha, een beeld dat enorm wordt vereerd. Het gebouw waar de boeddha staat is prachtig en er voor worden door veel mensen offers gebracht. Er wordt wierook gebrand en eten geofferd. Er naast staat het koninklijk pantheon en de Wat prah Kaew.
Dit gebouw is het heiligste van Thailand. Voordat je binnentreedt moet je je schoenen uitdoen en knielen. Rondom het paleis zijn meerdere troonzalen, tuinen en een mooie galerij met boeddha beelden te zien.

no images were found


We vervolgen onze tocht naar de Wat Pho, een tempel die vlak achter het Grand Palace ligt. We lopen er heen en ondertussen begint het steeds harder te regenen. We kopen een paraplu zodat Tijn droog blijft in de rugdrager. We lopen door een wijk met veel eetstalletjes en winkeltjes; even uit de toeristische sfeer.
In Wat Pho is de liggende boeddha te vinden, een 46 meter lang verguld beeld. Het is indrukwekkend zo groot. Het complex is het oudste van Bangkok en kent allerlei tempeltjes. Er lopen ook veel monniken rond. Ook hier is alles weer prachtig versierd.

Het lopen door de stad met Tijn gaat supergoed. Hij zit zo lief in de rugdrager en vindt alles mooi wat ie ziet. We stoppen regelmatig om hem even te laten lopen.


One Response to “Het Oude Bangkok”

  1. Hoi,
    wij vertrekken 6 juni 2010 naar Koh Samui met onze dochter van 14 maanden. Hebben jullie nog tips? Zijn potjes babyvoeding verkrijgbaar?
    groet

Reageren: