Phuket

We vertrekken richting het vliegveld voor de trip naar Phuket. De vlucht gaat goed, alhoewel Tijn geen minuut stil zit. Vanuit het vliegtuig hebben we een mooi uitzicht op de baai van Phangnga. Hier staan grote limestone rotsen in de zee. Het lijkt erg op Halong Bay in Noord-Vietnam.

Ons hotel is het Le Meridien Beach Resort in Karon Noy Beach. Het is een geweldig hotel, erg luxe, heeft een eigen prive strand gelegen tussen twee rotsen. We hebben een mooie kamer en het hotel heeft meerdere zwembaden en een mooi wit strand met palmbomen. We gaan hier lekker uitrusten en genieten. Daar zijn we wel aan toe naar alle drukte met ons werk.

Dit hotel was een jaar geleden nog dicht vanwege de tsunami, maar nu is er niks meer van te zien. We vonden eigenlijk wel dat we dan ook juist naar Phuket moesten gaan en ons niet moesten laten afschrikken. De mensen zien touristen zeer graag snel weer komen.

Tijn vindt het zwembad helemaal fantastisch en wil alleen maar zwemmen. Om en om zitten JW en ik uren in het kleine badje. Het is net zo ondiep dat Tijn kan staan en zo waggelt hij met zijn vleugeltjes om uren door het water. Ook de bus (zijn favoriete speelgoed, dat we mee hebben genomen) moet leren zwemmen en hij kan zich prima vermaken met het bus in het water rijden, laten zinken en dan weer opduikelen.
Het weer is helaas wat wisselvallig, maar gezien de sterkte van de zon is het voor onze tere witte huidjes niet zo verkeerd want na de eerste dag zijn we allemaal al lekker verbrand.
’s Avonds gaat Tijn lekker vroeg slapen want van al dat zwemmen word je natuurlijk erg moe. We kunnen dan heerlijk met z’n tweetjes eten in een van de restaurants. Dat is heerlijk, lekker eten en tijd om te kletsen.

We gaan ook met Tijn in de zee, maar dat vindt hij een beetje eng. De golven zijn ook best hoog. Het strand vindt ie wel leuk, lekker met zand gooien !

Het is echt genieten, lekker rust nemen en de hele dag met Tijntje spelen. Hij is zo lief, lacht de hele dag en heeft echt plezier. Tussendoor lezen we weer eens lekker een boek en slapen onwijs veel. Ik wist niet hoe moe ik eigenlijk was.


Reageren: