Peking – Verboden stad

Bij het ontbijt zijn we de enigen en we besluiten maar zelf de stad in te gaan. Vandaag staat de verboden stad op het programma. Na een foto bij het portret van Mao boven de ingang (doen alle chinezen ook) lopen we de stad in. We doen de audiotour, erg leuk want alles wordt haarfijn uitgelegd en daardoor krijg je echt een goed beeld van de stad. De verboden stad is in 14 jaar gebouwd, ongelooflijk als je al die tempelse met tierelantijnen ziet. Iedere tempel heeft een bepaalde functie, zoals het regelen van politieke zaken of als vrouwentempel. De keizer woonde in de zijvleugels van de stad met z’n 81 vrouwen. Hier staan nog steeds meubels. Aan het eind van de stad is een mooie tuin met pagodes, watervalletjes en mooie planten. Via de noordpoort hebben we stad verlaten en hebben de heuvel achter de verboden stad beklommen.

Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Bovenop de heuvel staat ook een mooie pagode. Vervolgens zijn we verder gelopen naar het Beitan park, waar de witte pagode staat. Een enorme pagode, ook op een heuvel. Helaas viel hij een beetje tegen, maar het park en het meer in het park waren erg mooi en een oase van rust in deze drukke stad. Hierna zijn we gaan lunchen in een echt chinees restaurantje.

De eigenaar vond het geweldig dat we er kwamen eten want ze spraken alleen chinees en ook de menukaart was alleen in het chinees. We hebben dumplings en soep gegeten, erg lekker. Met de taxi zijn we naar de Lama tempel ( Yonghegong) gegaan. Deze tempel is tibetaans en overal staan potten met wierook en lopen monniken rond. In de tempel werden we aangesproken door een meisje met een zielig verhaal,maar de kunst die ze verkocht was wel mooi. We hebben twee schilderingen met chinese karakters gekocht: de ene betekent liefde en de ander gezondheid en lang leven. Mooie boodschappen. ’s Avonds zijn we met de hele groep naar het uitgaansgedeelte van Peking gegaan waar alle expats gaan eten en borrelen. Het was hier erg gezellig met leuke terrassen, maar wel met expatprijzen. In het hotel hebben we geprobeerd een busje te regelen die ons de volgende dag naar de chinese muur van Huanghua kan brengen. Na wat heen en weer gebel is het gelukt.


Reageren: