Hanoi

no images were found


We staan vroeg op om naar het vliegveld te gaan. We vliegen vandaag van Ho Chi Minh City naar Hanoi. De vlucht gaat prima en het uitzicht op het land is mooi. In Hanoi nemen we een taxi naar de stad, een lange rit. De stad oogt charmant en beschaafd en heeft hele brede boulevards met grote bomen.

We vinden een hotel in het centrum dat goed is. De rest van de dag wandelen we wat door de stad. We bezoeken onder meer de Tempel of Literature, een mooi klooster. Er heerst een serene rust in het complex, terwijl er buiten de drukte van de stad gewoon doorgaat.

Aan het eind van de middag strijken we neer op een terrasje aan het centrale meer van de stad. Het uitzicht over het meer is perfect. We eten in het naastgelegden authentieke restaurant. JW durft het zelfs aan om slang te bestellen. Best te eten.

Vandaag starten we met een stadswandeling uit de Lonely Planet. In Hanoi heeft iedere straat een eigen kenmerk: schoenen, eten, kleding, drogisterij-artikelen, tassen etc. Het is leuk om door alle straatjes te lopen langs de winkeltjes. Onderweg komen we langs markten, oude gebouwen en poorten. We wandelen tot aan het grote meer waar tevens een belangrijke tempel staat. Vanaf hier nemen we de cyclo. We onderhandelen goed over de prijs (althans, dat denken we…) en rijden door de brede lanen waar oude gebouwen van de koloniale Fransen staan.

no images were found


Je ziet deze franse invloed nog goed in de stad. De gebouwen zien er nog prachtig statig uit. We eindigen bij het mausoleum van Ho Chi Minh. We krijgen een fikse ruzie over de prijs van de cyclo, wat een gedoe is dat toch altijd. Het mausoleum is dicht, dat is jammer. We zitten een tijdje op het plein wat nog erg communistisch aandoet.

Van hier lopen we door de botanische tuinen die zich bij het oude woonhuis van Ho Chi Min bevinden. ‘ s Avonds eten we ergens en drinken nog een biertje in een van de weinige kroegen die we in de stad kunnen vinden. Hanoi heeft het wel in zich. We kunnen ons voorstellen dat dit over een aantal jaren een hippe stad wordt.


Reageren: