naar Hoi An

De volgende stop is in Danang bij het Chammuseum. Hier zijn allerlei overblijfselen van de verschillende Chamtempels in Vietnam verzameld. Allemaal erg oud en best goed bewaard gebleven. Veel afbeeldingen van Shiva, met 7 armen. Veel olifanten ook.

no images were found


Na 2 uur rijden stopt de bus op Langlo beach. Een mooi strand, helemaal leeg met van die grote manden. Helaas te weinig tijd om te zwemmen. We drinken even een colaatje.De volgende stop is bij de Marble Mountains en China Beach. Hier mochten in de Vietnam oorlog de gewonde soldaten bijkomen. Kan me er iets bij voorstellen. Het ziet er fantastisch uit. Wel worden we enorm lastiggevallen door allerlei verkopers. Ze zijn hier wel heel drammerig. We eten snel wat, niet echt een succes. We bestellen 1 portie springrolls en krijgen er 2. Die moeten we ook betalen. Het moet een slecht toeristisch seizoen zijn, wat zijn ze toch vindingrijk!. Bij de bus staan allerlei kraampjes waar we een klein doosje kopen, erg leuk.

no images were found

Vanaf China Beach is het nog maar 15 mnuutjes rijden naar Hoi An. Uiteraard worden we afgezet bij een hotel, maar we besluiten naar het hotel van de tante van Linh uit Saigon te gaan. Goede keuze want het is een perfect hotel. De kamer is helemaal in Chinese stijl, met donkerhout en een hemelbed. Ook is er een zwembad, joepie! Daar duiken we direct maar in en zonnen wat. Vakantie!Aan het eind van de middag lopen we de stad in waar we eerst de bank gaan bezoeken (open tot 19uur, geniaal)

We worden direct door een aardig meisje overgehaald naar haar clothesshop te komen. Hoi An is onder meer beroemd vanwege alle kledingmakers. We krijgen een soort wehkamp gids voor onze neus en mogen kiezen wat we willen. Ik neem een pakje voor mijn werk in een donkergrijze visgraat, een balus bloesje, een zwart bloesje voor Linn en een zijden zwart avondjurkje (die zocht ik al zolang)

JW neemt een pak, vestje, een blauw bloes en we worden opgemeten, bestast en overdonderend met complimenten hoe mooi we zijn en steeds weer de vraag: Wanna buy more? Na aanbetaling lopen we eindelijk het dorp in


Reageren: