Blyde River Canyon

Na wat boodschappen te hebben gedaan zijn we vroeg begonnen aan de rit door de Blyde River Canyon. Dit is een kloof in het meest noordelijke puntje van de Drakensbergen. Het landschap bestaat uit lavasteen waarin allerlei kloven zijn gesleten. Het heeft wat weg van de Grand Canyon.

De eerste stop was bij The Pinnacle, een losstaande rots in een kloof met veel dennenbossen. Hierna zijn we naar God’s Window gereden. Na een korte wandeling door een soort oerwoud heb je een waanzinnig uitzicht over de gehele omgeving. Af en toe loop je volledig door de wolken.

De derde stop was bij Bourkes Luck Potholes. Deze zijn ontstaan door twee rivieren, de blijde rivier en de Treur. Je kunt hier over bruggen lopen en diep de kloof in kijken naar de ronde potholes. De rotsen zijn hier afwisselend wit, rood en zwart. Via een weg door de schitterende heuvels en rotsen zijn we verder gereden naar de Tree Rondavels. Dit zijn drie rode rotsen die net lijken op de ronde hutjes die je veel ziet in Afrika.


Onze laatste stop was bij de Tufa Trail. Deze wandeling start in een bungalowpark maar als snel wandel je langs een waterval en door dichte bossen met beekjes. Hier hebben we de eerste bavianen gezien. Het weer was inmiddels schitterend wat helaas wat rode hoofden en armen opleverde. Via Tzaneen zijn we naar Haenertsburg gereden. Via internet hadden we hier de Log cabin geboekt. Een huis helemaal van hut in de bergen. ’s Avonds onze eerste braai gehouden op de veranda.

bij de drie rondavels


Reageren: