The Sentinel

no images were found


Voordat we vertrekken naar de Drakensbergen praten we nog even met de eigenaar van de backpackers inn van Harrismith. Volgens hem zijn de problemen in ZA echt groot en zal het er allemaal best lastig op worden. Hij had ook geen goed woord over voor Mbeki die als opvolger van Mandela mensen op hoge plaatsen aanstelt die geen opleiding hebben gehad.

no images were found

Rond middagtijd komen we aan in de Sentinel Drakensbergen. Over een klein pad klimmen we de berg op. Overal hebben we schitterend uitzichten en groeiden mooie bloemen. Nog steeds is het allemaal erg groen in de zomer. Na 2 1/2 uur komen we bij de chainladders. Deze zijn redelijk bekend en gaan recht omhoog. Het waaide behoorlijk hard en donderde boven in de bergen. Gelukkig regende het niet.

Na de 2 ladders kwamen we op een grote vlakte. Vanaf hier konder we de Tugelafalls zien, de 3e hoogste watervallen ter wereld. Na een half uurtje lopen over een drassige vlakte kwamen we bij de Sentinel punt uit waar we op het Amphitheater konden kijken. Het uitzicht op deze afgrond was het zeker waard!

De terugtocht ging wat sneller, maar we waren behoorlijk moe. In Witsiehoek nog wat gedronken voordat we naar de Kloof Lodge in Bloemfontein reden.


One Response to “The Sentinel”

  1. hi

    we vonden jullie verslagen zeer leerrijk voor onze reis naar ZuidAfrika. We vroegen ons af hoe het zit met het wandelen aldaar, en wel in hoeverre wandelroutes (dagtochten) zijn bewegwijzerd. Of moet je telkens kaarten kopen om niet te verdwalen?

    grts

Reageren: