Krugerpark – Olifants rivier

no images were found


Buiten op de veranda van de cabin ontbeten. Helaas was het erg mistig, maar volgens eigenaresse Millie de Vidiers was dat alleen maar omdat we hoog in de bergen zaten. Via de R71, Ebenezerdam en Magoebaskloof (met veel theeplantages) gereden naar Krugerpark. Het weer was inmiddels erg top, 27 graden en veel zon. Rond half vier gearriveerd bij de ingang Phalaborwa Gate Krugerpark. Al snel de eerste beesten gezien: Impala’s, een olifant, zebra’s en veel vogels met de mooiste kleuren. Onze guide bevat een wegenkaart maar er staan ook plaatjes in van alle beesten. Erg handig bij de gemsbokken, springbokken en waterbokken.

Een tip: 99% van de gevallen is het een impala.

no images were found

Aan het einde van de rit naar het Olifants restcamp gegaan. Nog wat Nijlpaarden in de rivier gezien. We waren gelukkig nog net op tijd binnen het camp om de zonsondergang te zien. Het uitzicht boven op de berg is waanzinnig.

Daarna lekker gebraai-d bij onze hutjes. Deze waren rond en heel schattig, wel goed ingesmeerd tegen de muggen want er heerst hier malaria. Malaria pillen zijn hier trouwens ook te koop, maar dan 10x goedkoper dan in Nederland. Nog lekker buiten gezeten met biertjes en rose.

no images were found


Reageren: