Terschelling

zondag 5 maart 2017 van Auteur
Reacties »

Dinobos

woensdag 14 september 2011 van Auteur
Reacties »

20110914-122341.jpg


Paddington Train Crash

maandag 6 juni 2011 van Auteur
1 Reactie »

Bijna 12 jaar geleden zat ik in deze trein.

Als je er over nadenkt is het een ongelooflijk verhaal, dat een Nederlander die nooit eerder in Engeland geweest is een trein neemt en dit meemaakt. Een frontale botsing van een dieseltje met een internationale trein die volgens dit rapport met 210km/uur in reed op de stoptrein. Een heleboel mensen hebben het niet gehaald. Ik geloof zelfs meer dan 500 gewonden en 31 doden. Voornamelijk ook veel mensen die in de vlammen terecht kwamen.

Wat ik me nog goed kan herinneren is dat we zo hard door de wagon zijn gegooid dat ik aan het eind tegen de wagondeur werd gekwakt. Overal mensen en koffers die op elkaar vielen. Eindeloos. Het duurde wel een minuut voordat we op de zij tot stilstand kwamen. Bij het opstaan stond ik op een raampje want de wagon lag op zijn kant. Ik kon aan het andere kant van het raam een meisje zien liggen. Ze lag onder onze stoptrein van Paddington naar Bedwyn. Ik stond letterlijk met mijn voeten op haar, aan de andere kant van het glas. Gruwelijk.

Wat volgde was niet echt paniek, vreemd genoeg. De trein stond wel in brand en we konden er niet direct uit. Uiteindelijk zijn we via het dakraampje van de wc naar buiten gegaan. In een brandende diesellucht. Zal het niet meer vergeten.

Vandaag weer naar Londen en nu wil het feit dat mijn hotel nu net bij Paddington station is…..! Ik neem de trein, ik moet er een keer overheen… duimen voor me!


Winter 2010

zaterdag 18 december 2010 van Auteur
Reacties »


St Hubertus

zaterdag 31 juli 2010 van Auteur
Reacties »

In de familie Lendfers komt de naam hubertus veel voor. Hub, (huber)tine of Hubert, vanaf overgroot opa (zie Bakhuis te Holtum) tot en met de kids,allemaal hebben ze de naam Hubert. Een goede reden dus om naar de Ardennen af te reizen naar de Basiliek van St Hubertus.

Er bestaat een legenda van Saint Hubert. De Heilige Hubertus, de eerste bisschop van Luik, was van hoge adel en leidde in Herstal een werelds leven. Tijdens een jachtpartij achtervolgde hij een hert en zag tussen het gewei een kruis. Hierop bekeerde hij zich en werd een volgeling van de Lambertus, bisschop van Maastricht. In 708 werd hij zelf bisschop van Maastricht en later van Luik. Hubertus wordt afgebeeld als een jager terwijl hij neerknielt bij een wit hert met een kruis tussen de geweien.

We hebben er een leuk dagje van gemaakt met bezoek ook aan Luxemburg


Het Bakhuis te Holtum

donderdag 11 maart 2010 van Auteur
3 Reacties »

In de Napoleonistische tijd zijn op deze hoeve in Holtum Limburg (nu gemeente Sittard) een groot aantal familieleden van Lendfers geboren.

Onder andere heeft de overgrootvader van de overgrootvader van opa hier gewoond: Johannes Henricus Lendfers. Geboren op 30 juli 1784. Te vinden in het gemeentelijke Genlias(eerst inloggen)

Maar ook de broers en zussen en de kinderen (oa Hubert) zijn hier geboren vanaf 1845. Zie ook Genlias.

Bovenstaande foto is van omstreeks 1983 van Eduard Lendfers uit Kerkerade. Onderstaande foto is van begin 2010. Zoek de 10 verschillen.

Bakkerij
Begin 1900 begon “Heng Lendfers” op de beekstraat in Limbricht een slagerij. Hij noemde zich de eerste Limbrichtse runder-kalfs en varkensslagerij. In 1918 kreeg hij een vergunning om de woning/winkel te verbouwen. Zijn zonen Lei en Hub hielpen mee in de slagerij terwijl dochter Hubertine de klanten in de winkel bediende. Toen Hub Lendfers in 1935 een nieuwe slagerij aan de huidige Past. Janssenstraat opende en zoon Lei in Sittard was gaan wonen, bouwde Jac en Tina Camps Lendfers op de plaats van de slagerij een nieuwe bakkerij. Hub Lendfers had in 1935 een slagerij met een van de eerste gekoelde frigidaires van limburg.

Stamboom
De naam Lendfers komt voor het eerst voor rond 1670 in Sudkirchen, Westfalen. De vader van de eerder genoemde Johannes Henricus is hier in 1748 geboren als Zoon van Gerardus Lendfers. Na te lezen in Familysearch

op 10 maart 2010 is er een familiewapen van Lendfers ontworpen door Mathieu Lendfers.

Mathieu Johannes Herman Lendfers, geboren Heerlen 4 december 1939, wonende aldaar, zoon van Herman Hubert Lendfers en Maria Jozefina Elisa Handels.
De aannemer stamt af van Stephanus Lenfers, die ca 1727 een smederij te Südkirchen, Westfalen (D) bouwde, overleden Südkirchen 10 oktober 1761, huwde Südkirchen in juni 1699 Elisabeth Rehrs, overleden Südkirchen 23 oktober 1741. Hun kleinzoon Joannus Henricus Lendfers vestigde zich in Nederland en huwde te Obbicht Papenhoven in Limburg 29 april 1782 Ida Kitsen.


Tetris For Buildings

vrijdag 17 november 1995 van Auteur
Reacties »

Guinness book of Records: Largest Display of Tetris Game on a building

httpv://www.youtube.com/watch?v=LwNQqePk8Kg&start=80

this was back in november 1995. Fons is interviewed by Ontbijtnieuws

Display 60m x 45m is made of a matrix of 15 x 10 windows, total 300 light bulps and 3,5 km of cable is used. The world largest game of Tetris is listed in the Guinness Book of Records.

——————-

in Dutch: Studenten aan de Technische Universiteit Delft deden een paar jaar geleden een recordpoging Tetris voor het Guinness Book of Records. Het ging er niet om hoe lang ze het volhielden, het formaat van de puzzelstenen was doorslaggevend.

Via het Internet konden gebruikers van over de hele wereld zo’n driehonderd lampen, verdeeld over 15 verdiepingen van een universiteitsgebouw, aansturen. Er ontstond een enorm verlicht speelveld van 60 bij 45 meter. Het resultaat was het grootste spelletje Tetris ter wereld.

.

.
.
Meer info via Electrotechnische Vereeniging
.
.
.
.
.Jan-Willem