De reis naar Australië via Shanghai

zondag 30 november 2008 van Auteur
1 Reactie »

Half december vertrekken we samen met Tijn (3) en Maxime (2) op een grote reis. In 11 weken zullen via Shanghai naar Australië reizen. In Australie starten we in Sydney, daarna gaan we naar Tasmanie. Vanaf Melbourne zullen we via de Great Ocean Road naar Melbourne rijden en Kangaroo Island bezoeken. We vliegen vervolgens naar Cairns waar we met de camper de oostkust gaan ontdekken: het Great Barrier Reef, Fraser Island, Whitsunday Islands en The Blue Mountains. We eindigen in Sydney. Via NieuwZeeland vliegen we naar Japan, waar we oa. Tokyo, Kyoto, Nikko en Hiroshima zullen bezoeken. Begin maart komen we weer thuis.

(Update 03/09). Door het overlijden van opa zijn we vervroegd teruggekomen. De reisverhalen van Australië en Tasmanië zijn te lezen hiernaast, via het hoofdmenu.

Australie:

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 0px solid black;” maptype=”ROADMAP” z=”4″ kml=”http://lendfers.com/google/australie2009.kml”]

[wpgmza id=”1″/]


Sydney met Kerstmis

donderdag 25 december 2008 van Auteur
Reacties »

Na aankomst gaan we naar Circular Quay, waar we prachtig uitzicht hebben op het Opera house en de Harbour bridge. Na een drankje op het terras bestaat ons kerstavond diner uit feestpannekoeken bij Pankcakes on the Rocks.
Op eerste kerstdag bezoeken we Sydney Aquarium. Eindelijk ziet Tijn haaien, waar hij het al maanden over heeft. Ze zijn erg indrukwekkend vanuit de tunnel onder het water. Je kunt ze bijna aanraken. De enorme manta’s en dugongs (never ever heared of..) zijn erg bijzonder, maar de topper wat betreft de mannen is Nemo, die lekker rondzwemt in het “great barrier reef”. Om de dierentuin compleet te maken bezoeken we ook het naastgelegen Wildlife World. Best oke, als je bedenkt dat verder alles dicht is in  Sydney (iedereen zit natuurlijk thuis met familie aan de kerstkangaroo).

Het zonnetje gaat schijnen en we genieten van een chardonnay-tje op het terras. Echt vakantie. Aan de haven zit het hoofdkantoor van de Rabobank. Niet verkeerd zo vlakbij al die restaurantjes en barretjes.

De Sydney Tower is dicht met kerst, maar JW heeft van te voren een kerstdiner gereserveerd in het Sydney Tower restaurant, compleet met Kerstman. Lekker eten met uitzicht op Sydney, niet verkeerd als kerstdiner!


Rabobank

maandag 2 maart 2009 van Auteur
Reacties »

We zijn weer thuis en gaan weer aan de slag! Nog even denken we aan die andere Rabobank….

Het 20 verdiepingen hoge gebouw van de Rabobank in Sydney ligt op een van de meest aantrekkelijke plekken van Sydney, aan de Darling Harbour.


De darling harbour is vooral smiddags een toeristische trekpleister met zo’n honderd restaurantjes en barretjes. Daarnaast zijn er ook musea en is er het sydney aquarium gevestigd. Het uitzicht is echt prachtig.

De Rabo heeft trouwens een behoorlijk aantal kantoren in Australië. Het is erg maf om door zo’n australisch gehucht te sjeezen en dan zo’n ‘lokale’ Rabobank kantoor tegen te komen.Sydney