Valparaiso

maandag 6 februari 2012 van Auteur
Reacties »

Vanuit Santiago gaan we naar Valparaiso. De snelwegen hier zijn super. Wat een verschil met het ander chili. Het is net amerika. We hebben in onze huurauto een TAG systeem wat piept bij elke tolsysteem. Kost 5 euro per dag.

Binnen een uur zitten we in Valparaiso in de hectiek en de bruine smog. Wat een hel, Parijs is er niets bij. Om de minuut rijden er 3 bussen voorbij en overal toeterende autos. De huisjes zijn wel heel mooi hier! aan de baai, zo kleurrijk tussen de bergen in.


Santa Cruz Wineries

woensdag 8 februari 2012 van Auteur
Reacties »

In santa cruz overnachten we in een bed en breakfast Bellavista met zwembad. Heerlijk. De eigenaar boekt voor ons een tour bij de wijngaarden. Op de heenweg al bij MontGras geweest. Maar de eerste is Via Manent. Met paard en wagen rijden we door de wijngaarden en zien we verschillende soorten druiven. We proeven er een uit een grote opslag en krijgen er later nog 4 te proeven.

Een typisch druivensoort in Chili is de Carmenère. Eigenlijk bij toeval is deze druif een aantal jaren geleden weer (rond 1985) ontdekt, omdat hij lang verward is met de Merlot. Nu nu wordt deze door menig wijnproducent gezien als dé troef van Chili. Zelfs in frankrijk bestaat deze druif niet meer.

De volgende dag gaan we proeven bij Montes. Hier is alles Feng Shui. De kerkmuziek rijpt de druiven in de kelder. Het ziet er prachtig uit en ze smaken heerlijk.SantaCruz