Lombok – Gili

zaterdag 12 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

Met een klein bootje gaan we van Sengigi naar de gili eilanden. Hoge golven waardoor we flink heen en weer schudden maar het uitzicht op Lombok maakt alles goed. Om 10.30 uur maken we een eerste duik bij Harlic Reef. Het duiken ging goed en we zien veel vissen en ook grote schildpadden. Fantastisch !

Met de boot gaan we naar Gili Trawangan, het grootste Gili Eiland. We vinden al snel een cottage, lekker primitief en supergoedkoop. We lunchen op het strand. Er staan allemaal verhoogde hutjes met kussens erin, zodat al hangend kunt eten of borrelen. Relaxed.

Om 14.00 uur volgt de tweede duik bij Meno Wall. Dit is een muur van koraal. Erg indrukwekkend. JW voelt zich niet heel goed tijdens het duiken, dus dat is minder. Terug op het eiland drinken we wat en wandelen een eind langs de zee. We eten in een restaurantje met een megavideo wall. Heel maf, maar alle tenten hebben dat.

Op Gili zijn mooie grote schildpadden te bewonderen. Hele diepe wanden met veel vissen. Jammer alleen dat het koraal hier al voor een groot gedeelte kapot is gegaan. Eigenlijk wel een tegenvaller.

We drinken een caiperina by the pool!


Gili – Zon, zee & strand en een bali-bom

maandag 14 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

Gisteren is er een bom ontploft in een disco in de hoofdstad van Bali waarbij veel mensen zijn omgekomen. We hebben weer contact met het thuisfront en er blijkt nu echt een negatief reisadvies te zijn voor Bali. Henk heeft wat rondgebeld en iedereen adviseert ons om niet meer naar Bali te gaan. Omdat onze vakantiepret ook redelijk weg is besluiten we naar huis te gaan. Andere eilanden bezoeken is geen optie: die zijn ver weg, we weten niet hoe de situatie zich verder ontwikkelt en eigenlijk hebben het ook behoorlijk gehad.

Onder de toeristen hangt een bedompte sfeer, er zijn er die net vanuit Bali komen en in de bewuste disco zijn geweest. Anderen stonden net als ons op het punt te gaan of kennen mensen die er nu zijn. Henk regelt met het reisbureau dat we woensdag terug kunnen vliegen. Dat betekent dinsdag de boot naar Bali nemen. We kopen tickets voor de boot en proberen nog te genieten van onze laatste dag Indonesië. Het is even omschakelen.


Van Gili naar Bali

dinsdag 15 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

We vertrekken vandaag vroeg naar Gili Air met een klein bootje. Vanuit Gili Air vertrekt de snelle vleugelboot naar Bali. De reis gaat soepel al ben ik blij dat er primatours bestaan tegen zeeziekte. Eind van de middag arriveren we op Bali. We hadden voor de laatste dagen van onze vakantie een mooi hotel geboekt in Sanur.

Door de Bali-bom is het programma in de war gegooid. We gaan proberen daar een nacht te kunnen slapen, zodat we toch nog een leuke laatste avond van de vakantie hebben.

We nemen de taxi en rijden door een uitgestorven Bali. Er is geen toerist meer te bekennen. De taxichauffeur vertelt dat de meeste naar huis zijn of anders hun hotel niet meer uitkomen. Een ramp voor alle kleine ondernemers. Zo zonde eigenlijk ! Het hotel accepteert ons verzoek en dus kunnen we nog een beetje genieten. Het hotel is namelijk supermooi en we plonsen dan ook in het zwembad in de mooie tuin. Heerlijk. ’s Avonds eten we in het restaurant van het hotel en kijken nog even naar de zonsondergang.

De volgende dag zijn we vroeg op en na een luxe ontbijtje nemen we de taxi naar het vliegveld. Omdat de tickets nog omgezet moeten worden en we hoorden dat het megadruk is op het vliegveld gaan we extra vroeg. Het omzetten gaat snel en wij zijn net voor de grote drukte aan met inchecken. Na lang wachten vliegen we naar Jakarta. Onderweg hebben we een fantastisch uitzicht op de Bromo vulkaan op Java, die boven de wolken uitsteekt. In Jakarta hebben we een lange stop net als in Singapore. Donderdagochtend arriveren we in Nederland.

We hebben nog een dikke week vrij, waar we maar goed van gaan genieten. Indonesie is echt een mooi land, met aardige mensen, mooie cultuur, fantastische stranden en heerlijk eten. We nemen ons voor dat we ooit nog eens terug naar Bali gaan !Gili