Lombok – Sengigi

dinsdag 8 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

Vandaag vliegen we van Yogjakarta naar Lombok. De vlucht gaat prima en op Lombok pakken we een taxi, op zoek naar een hotel in Sengigi. We twijfelen tussen echt backpack of toch maar iets luxer ?? In de reisgids vinden we een hotel, het Purimas. Het is super mooi, met kleine huisjes in authentieke stijl in een megamooie tuin. JW is direcht helemaal verkocht en de prijs is erg oke, dus doen we het. Het is erg romantisch en perfect. Een zwembad, een leuk huisje, aan het strand met een bar bijna voor ons zelf! We beginnen dan ook maar goed met een boekje in de zon, een massage en een verse vruchtensap in de hand. Echt vakantie dus !
De volgende dag doen we ongeveer hetzelfde. We huren nog wel een snorkelset om wat zeeleven te zien.

Het koraal is helaas dood maar we zien wel veel mooie vissen. Dit is stukken beter dan de Oostvoornse plas… We genieten van de zonsondergang, perfect te zien vanuit de tuin van het hotel.


Kuta Lombok

donderdag 10 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

Vandaag gaan we het zuidelijke deel van Lombok bekijken. Dit is met een busje prima in een dag te doen. We rijden via een pottenbakkerij, een weverij richting zuiden. Beetje commercieel gedoe allemaal maar de uitzichten fantastisch en de dorpjes leuk en authentiek.

Lombok is best nog primitief. De meeste mensen leven nog van vee of van ambachten. De eerste echte stop is Sade, een sasakdorp. Dit is een heel eigen volk. We wanen ons in de middeleeuwen. De tweede stop is in Kuta. Kuta heb je ook op bali, maar hier op lombok is het nog relatief ontgonnen met een hagelwit strand met een azuurblauwe zee. Hier gaan we dan ook lunchen.

Door de heuvels en kleine dorpjes, continue paard en wagen ontwijkend rijden we naar Narmada. Hier staat een zomerpaleis van de balinese koning. Er is veel water, planten en een hindoetempel. Vooral het toegangsbord is grappig: forbidden if you are in your period ! We willen graag wat fruit kopen en dus rijden we naar een markt. Geweldig om te zien, zoveel fruit, groente, stoffen en veel rommel.

Terug in het hotel valt de stroom uit en dineren we met kaarslicht aan de zee. Erg romantisch. Onszelf getrakteerd op een flesje Balinese rosé. Erg duur in dit moslimland, maar erg lekker. Ook het eten (soto ayam) is heerlijk !


Lombok – Noorden

vrijdag 11 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

Vandaag gaan we per brommer naar het Noorden van Lombok. De kustweg is steil met prachtige uitzichten op de zee, strand en dorpjes. Overal roepen kinderen ons na. We stoppen in Bangsal waar veel bootjes liggen en mensen bezig zijn met het roken van visjes.

In de verte zien we de vulkaan van Lombok liggen. Die kun je beklimmen maar dat kost vier dagen, dat doen we maar niet. We rijden langs de plek waar de duikboten vertrekken. We boeken twee duiken voor de volgende dag bij de Gili Eilanden en kunnen dan daar blijven. Ideaal.Lombok