Indonesië

dinsdag 1 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

Dit is ons reisverhaal van oktober 2002. Yogyakarta, Gili en Lombok in 2 weken.

Zie het hoofdmenu voor de reisverhalen.


Eerste Indruk van Java

donderdag 3 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

Na een klein bezoek aan de dolle dwaze bijenkorf dagen (nog even wat koopjes meepakken) zijn we vertrokken op onze reis naar Indonesie. We vliegen via Singapore en de reis verloopt voorspoedig. Helaas hebben we in Jakarta wat vertraging maar om 18.30 plaatselijke tijd arriveren we in Yogjakarta. we worden opgehaald door een mannetje van het hotel, dat we vanuit Nederland al hebben geboekt voor de eerste nachten.

De rit levert leuke indrukken op: druk verkeer, veel winkeltjes en bedrijvigheid en veel mensen. Na een douche zijn we de stad ingewandeld. Opvallend weinig toeristen te bekenenen, overal is het leeg, vooral de eettenten voor rugzaktoeristen zijn compleet verlaten. We eten lekker heet en vooral de bananapancake is super. We boeken direct een tour naar de Borobodur en Prambanan.


Yogjakarta-Borobodur

zaterdag 5 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

We beginnen de eerste dag in Indonesie goed met een tour naar de Borobodur en Prambanan. Onderweg vertelt de student die mee is ons vanalles over Yogja en omgeving. De Borobodur is erg indrukwekkend. Zeven lagen gebouwd in vierkanten, drie cirkellagen er op in het midden een grote stupa.

Als je de voet van een van de boeddha’s aanraakt mag je een wens doen. Het is er wel megadruk, vooral met indonesische toeristen. Iedereen wil met ons engels oefenen en op de foto. Wel leuk je voelt je even beroemd! We genieten van het indrukwekkende complex.


Prambanan

zaterdag 5 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

Via de Menduttempel waar een grote boom met slingerplanten staat rijden we richting Prambanan. Ook dit is zeer indrukwekkend. Het complex bestaat uit 1 centrale tempel met allerlei kleinere er omheen. Er moet nog veel gerestaureerd worden, maar het is in ieder geval erg groots. Na een paar korte tussenstops komen we einde van de middag weer in Yogja. We drinken een biertje en eten wat.


Yogjakarta – Malioboro

zondag 6 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

Vandaag gaan we Yogja bekijken. We lopen vanuit het hotel richting het centrale plein over Malioborostreet, de hoofdstraat van Yogja. Onderwerh worden we aangesproken door een mannetje dat Nederlands spreekt en ons direct Ome Jan en tante Gerda noemt. Heel grappig en leuk, totdat we ons laten overhalen om batik te gaan kijken, want dat betekent kopen.

We voelen ons direct zuunige hollanders, maar echt mooie batik is er niet bij. We bekijken Fort Vredenburg en de Kraton van de sultan. Dit laatste is een soort mini verboden stad. Leuk om te zien. We wandelen verder ricgting het watercastle. Hier komt een gids naar ons toe.

Hij neemt ons mee naar een oude ruine met een heel gaaf uitzicht over de stad en malioboro street. Via de birdmarket (hoeveel vogels passen er in een kooitje, best zielig) lopen we door kleine straatjes terug richting centrum.

Het onderhandelen met de fietsenmannen (becak heten die hier) gaat al beter dan gister, we komen er weer in. In het hotel genieten we even van het zwembad en eten ’s avonds in Gang 1. Een klein steegje met allerlei leuke café’s en eettentjes.


Kota Gede

maandag 7 oktober 2002 van Auteur
Reacties »

Uitgeslapen, K is nog steeds grieperig. Na het ontbijt huren we een brommer om de omgeving mee te gaan verkennen. Het is even wennen aan het drukke verkeer en linksrijden, maar al snel scheuren we door de smog mee. We rijden naar Kota Gede, een dorpje dat bekend is om zijn zilver. We lopen wat rond en kopen wat bij een aardig oud vrouwtje.

We geven haar een flinke fooi en een tijdje laten komt ze naar ons toegesneld om onze fooi terug te geven. I’m so sorry riep ze maar. Omdat we haar niet duidelijk konden maken dat het een kadootje was kopen we nog maar een ringetje bij haar. Heeft ze in ieder geval een goede omzet gehaald. Hierna hebben we lange tijd getoerd door de omgeving, mooie rijstvelden, kleine dorpjes, overal zwaaiende en roepende mensen. Het valt ook wel op natuurlijk, twee van die grote witte Hollanders met malle eppie helmen op een brommertje. Dikke pret ! In Yogja bezoeken we de Holland Bakkery (“de echte bakker”) en kopen wat hollandse kaakjes. Na een verkoelende duik gaan we ergens wat eten.Yogjakarta