Op weg naar Chitchen Itza

zaterdag 31 juli 2004 van Auteur
Reacties »

Via de VS zijn we naar Cancun gevolgen. Hier hebben we de eerste nacht doorgebracht. Cancun is erg toeristisch, met allemaal resorts en veel te veel amerikanen. Van Cancun hebben we niet veel meegekregen behalve dat je er een hele grote boulevard (strip) is waar je goed kan party-en. In dit gedeelte hebben we onze huurauto opgehaald.

We zijn naar Chitchen Itza gereden (van de fanta reclame, waar dat blikje naar beneden valt van een grote trap af), een rit van zo’n 2 uur. Onderweg zijn we gestopt in Vallodalid, een leuk klein plaatsje.
Je hebt in Vallodalid echte authentieke kerkjes


en natuurlijk hebben we wat volkswagen kevers gespot.

De rit gaat verder door een groot tropisch bos. Je ziet steeds minder mensen en ook op de radio is er geen ontvangst meer. Chitzen-Itza ligt ook echt in de middle of nowhere. De grootste central piramide oftewel de Tempel van Kukulcan is zeer indrukwekkend. We zijn de enorm steile trap opgeklommen (100 treden, steiler dan 45 graden). Doodeng, maar het uitzicht was de moeite waard, overal zie je tussen de jungle tempels en ruines staan.

Je kunt in Chitchen Itza zo’n 2 uur rondlopen voordat je alle tempels en ruines hebt bekeken. Er is ook een zuilenrij en er zijn nog veel inscripties te vinden.


Merida – Celustun

zondag 1 augustus 2004 van Auteur
Reacties »

Merida is een oude stad met veel koloniale panden, groot marktplein en cathedraal.
Heel leuke sfeer. Hier hebben we 2 nachten geslapen en zijn op dag 2 naar de westkust gereden, naar Celustun, een rit van zo’n 2 uur. Hier is een groot eco reservaat met talrijke vogelsoorten waaronder roze flamingos, pelikanen en ijsvogels. Ook zijn hier veel mangrovebossen te vinden. Het is leuk om een boottocht te maken omdat je dan de vogels van dichtbij ziet. Wij hebben de tocht gemaakt vanaf de brug. Hier kom je automatisch langs. Hoe meer mensen in een boot hoe goedkoper. Onderhandelen moet je hier in ieder geval ! Je kunt ook vanaf het strand starten, dan vaar je nog een extra stuk. Hierna hebben we nog even op het strand gezeten en lekker geluncht. Het strand is hier redelijk. Er zijn niet veel toeristen te vinden en de mexicanen genieten hier in grote getale van zon en zee.

In Merida zijn een aantal musea en kerken te bekijken (oa Kerk van Merida op het plein), maar het is ook heerlijk om wat rond te lopen en de mexicaanse sfeer op te snuiven. Centraal in de stad is een groot plein met een markt en op zondag staan hier allemaal eetkraampjes. In Merida kun je heerlijk eten.Chitchen Itza