Tips – Rijden in Mexico

dinsdag 10 augustus 2004 van Auteur
Reacties »

We hebben onze auto bij Hertz gehuurd. Dit hebben we in Nederland geregeld. hierbij hebben we alles afgekocht, ook de lokale tax. Bij afhalen van de auto bleek dat we toch nog moesten bijbetalen. Ondanks wat discussie van onze kant moesten betalen, anders kregen we de auto niet mee. We denken dat we geflest zijn, omdat andere nederlanders dit niet hoefden te betalen.

Koop een goede kaart, want in Mexico staat er weinig aangegeven. Vooral in de steden kan het behoorlijk zoeken zijn.
Als je wordt aangehouden, doe dan of je geen spaans spreekt. Krijg je een boete, vraag dan ook om een uitgeschreven boete. Het schijnt dat er nogal wat politiemannen beboeten en het geld in eigen zak steken.

Kijk goed uit voor de topes (drempels). Ze zijn soms echt enorm en staan niet altijd aangegeven.
Neem een auto met airco. Het is echt heel warm in mexico, het kan veel regenen en dat is het heerlijk om in de een koele, droge auto te zitten.
In het zuidelijke deel van Mexico, de provincie Chiapas kom je af en toe roadblocks tegen. Er wordt dan een touw over de weg gespannen en je moet betalen. We hebben steeds 5 pesos betaald, dan kan je zonder discussie doorrijden. De politie schijnt hier niets aan te doen. Tussen de provincies zijn ook militaire controles waarbij je regelmatig je tassen moet uitpakken. Dit is eerder grappig dan vervelend als je zo’n serieuze militair tussen de sokken, bikini en onderbroeken ziet snuffelen.


Tips – Handige tips

woensdag 11 augustus 2004 van Auteur
Reacties »

Hotels:

Cancun – Hotel Margarita. Aardig hotel met zwembad in oude centrum van de stad.

Merida- Hotel Maya Yucatan. Goed hotel net achter het centrum (3 min lopen naar centrale plein). Ook hier een zwembad en airco.

Villa Hermosa- Hotel Olmeca Plaza. Zakenhotel midden in centrum. Ligging is prima, kamers zijn ook prima. Zwembad op dakterras.

San Christobal- Hotel Real Teatro. Hiervan zijn er twee. De een zit op het centrale plein. De ander zit een eind buiten het centrum. Het hotel is goed, maar je moet met de auto naar het centrum rijden. Je kunt wel overal gratis parkeren.

Palenque- Hotel Los Leonos. Aan de weg naar de ruines. Dit hotel is waardeloos. Het is wel schoon maar ligt erg verlaten waardoor het een beetje spooky is. Door de nabije jungle zijn er ook veel beesten te vinden, dus als je hier niet van houdt ga dan lekker in het centrum zitten.

Chetumal- Hotel Casa Blanca. Goed hotel aan de weg naar het centrum. Satelliet TV. Geen zwembad.

Xpu-ha- Xpu-Ha palace Resort. Dit resort is een eco resort, met een enorme tuin van mangrove bossen met een eigen dierentuin. Het is zo groot dat er een soort treintje rijdt. Het resort is superdeluxe, alles wat je zoekt om nog een paar dagen te relaxen is hier aanwezig. Er zijn meedere restaurants, je kunt er diverse watersporten beoefenen, er is vermaak etc. Het strand en de zwembaden zijn erg mooi en ook de hotelkamers zijn helemaal af (met 2persoons jacuzzi…). Echt goedkoop is het niet, maar je krijgt zeker waar voor je geld. We hebben dit resort trouwens al in Nederland geboekt.

Geld

Mexico is geen duur land. Je kunt overal heel makkelijk pinnen. In Cancun kun je ook met dollars terecht.

Internet

In de meeste plaatsen zijn internetshops te vinden. De prijzen zijn heel aardig en de snelheid is goed.


Tips – Eten

donderdag 12 augustus 2004 van Auteur
Reacties »

Leuke restaurantjes zijn:
In Merida hebben we gegeten bij Amaro, Calle 59. Een populair restuarant bij toeristen. Ze zit heel romantisch onder de zuilengang van een binnenplaats en het eten is erg lekker.

Campeche – op het centrale plein zit rechts voor de kerk een restaurant op de eerste etage. Je kunt hier op het balkon eten met uitzicht op het plein en kerk. De locatie is super en het eten is ook goed. Veel toeristen en niet supergoedkoop, maar wel heel leuk.

Palenque- Restaurant Maya, kruising Independencia en Hidalgo. Uit de LP. Het eten is goedkoop en simpel. Niet iets voor een gezellig avondje uit, maar prima voor een snelle hap.

In Mexico kun je overal heel goedkoop taco’s, tortilla’s etc eten. Ze zijn niet zo gevuld als bij ons, maar lekker. Ook de soepen zijn zeer goed. De specialiteit van de regio is sopa de Lima, een soort kippensoep met limoen. Erg fris. Ook de andere soepen, zoals tortilla soep en sopa del telpeno (met pepers) zijn heerlijk.
Bij de vele bakkers kun je heerlijke, veelal zoete broodjes kopen. Dit is handig voor onderweg. De supermarkten zijn ook goed gesorteerd met drinken, yoghurt etc. Onderweg kom je heel veel stalletjes tegen waar je fruit kan kopen.

De mexicanen eten ook tussen de middag uitgebreid warm.
In de betere hotels staan kleine flesjes water op de de kamer, maar we hadden altijd een aantal flessen extra.

Bestel je frisdrank, dan moet je er wel bij zeggen dat je geen ijs wilt. Dit is meestal niet gemaakt van gezuiverd water.
In Mexico kun je veel soorten bier krijgen en ze zijn allemaal lekker. Uiteraard kun je ook overal goedkoop tequila en cocktails drinken. Het eten is redelijk veilig, we hebben deze reis geen last van onze darmen gehad !Tips