Kauri Forest

dinsdag 30 december 2003 van Auteur
Reacties »

Na een stopover in Hong Kong en een heerljke vlucht in de Business Class (Upgrade,wat een luxe) kwamen we uitgerust aan op het vliegveld van Auckland. Het is een klein maar internationaal vliegveld ten zuiden van de stad. Wat ons opvalt is dat de mensen hier erg vriendelijk en relaxed overkomen. Er werken hier ook redelijk veel “jongere ouderen” die als douane beamte ons vriendelijk te woord te staan. Dat is wel wat anders dan de US of A.

De vriendelijke oma-douanier vraagt of we recentelijk hebben gewandeld. We zeggen dat we dat wel eens gedaan hebben met als gevolg dat we direct onze schoenen moeten uitdoen en laten des-infecteren om enge ziektes buiten te houden. Hmm Streng zijn ze hier wel, dat hadden we niet verwacht van deze oma. K is erg eerlijk en zegt dat ze ook nog een paar schoenen in de tas heeft. Promt moet de hele tas mee naar afdeling2 om de schoenen te zoeken. De beamte wil ook die des-infecteren. Bij de vraag of we nog andere artikelen bij ons hebben die vreemde planten of ziektes kunnen veroorzaken ontkennen we snel zodat we op pad kunnen. Met de taxi gaan we naar TUI waar we de camper oppikken en boodschappen doen. Lekkere wijntjes en veel braadworsten voor op de braai!

We zijn direct naar het Northland gereden. Mooie landschappen en kusten en veel wind. We zijn onder andere in het Kauri Forest geweest waar een mega hoge boom staat; de vader van het woud. Hopenlijk is het op de foto goed te zien, maar ze zijn gigantisch.

We hebben overnacht bij de Haikonga Harbor en het plaatsje Opononi. Fantastisch uitzicht op de baai.


Northland – Bay of Islands

woensdag 31 december 2003 van Auteur
Reacties »

Het weer is prima aan de Noord-oostkant van NieuwZeeland.

Vanochtend via een mooie route in het binnenland richting Paihia gereden. In Kawakawa hebben we koffie gedronken. Hier is niet zoveel te doen, maar op een of andere manier hebben ze het voor elkaar gekregen dat ze een Maori gebouwtje met een boom hebben omgebouwd tot plee waar alle toeristen komen kijken!

Vervolgens zijn we in Waitangi naar het Treaty House Museum geweest. Hier is het verdrag tussen de Maori’s en de Britten gesloten en NieuwZeeland gesticht. Geinig stukje cultuur, wat serieuzer dan Lord of the Rings. Trouwens die NieuwZeelanders die met Maori’s zijn getrouwd lijken wel een beetje op Hobbits.

Hierna zijn we met de boot naar Russell gereden. We zitten met onze campertje (van TUI/Freedom Campers zie onze NZ tips) op een camping midden in de stad. Een leuk dorpje met mooie huisjes. Helaas is het niet gelukt om voor oudjaarsavond een restaurantje te boeken, alles was al vol. We hebben verder ’s middags lekker op het Long Beach gelegen. ’s Avonds hebben we bij de camper gebarbequed met een wijntje erbij. Rond 23.30 zijn we naar het dorpje gegaan waar we samen met een heleboel anderen hebben afgeteld en het vuurwerk hebben gekeken. Erg gaaf en prima sfeertje. Wat sms-jes naar Nederland gestuurd waar het 12 uur eerder is, gek idee hoor.


Auckland

donderdag 1 januari 2004 van Auteur
Reacties »

NieuwZeeland heeft geen snelwegen. Ze zeggen van wel, maar de nationale verbindingswegen zijn geen motorways zoals in Engeland of Nederland. We vergissen ons regelmatig met de afstanden. Gemiddeld kunnen we niet meer dan 60-70km per uur afleggen. Er zitten altijd bochten van maximaal 25km of 45km tussen.

Vanochtend richting Auckland gereden. Een beste tocht maar door prachtige landschappen met mooie kusten. Nog even met nederland gebeld, daar is het nu net 2004 geworden. In Auckland hebben we de camper midden in de stad geparkeerd. Het is natuurlijk niet druk op nieuwjaarsdag. Te voet wandelen we door het centrum.

Het is erg overzichtelijk en eigenlijk is er niet heel veel te zien op zo’n zondag. De beroemde skytower kun je op maar dat slaan we over. We bezoeken het Albert Park en de universiteit en gaan naar Victoria harbour. Gezellig stuk met veel terrasjes en schitterende zeiljachten. Van zeilen houden ze wel hier.
We gaan ook naar Mount Eden, heuvel met uitzicht op de skyline van Auckland. Dat is de moeite waard. Gaaf hoor, vooral met de baai, haven en eilanden er achter. Genoeg foto’s dus.

De Kerstperiode is volgens de Nieuw Zeelanders de drukste periode van het jaar. Een voordeel is dat dit dus in onze ogen helemaal niet druk is. Nederland is vol, druk. In NieuwZeeland wonen maar 4 miljoen mensen waarvan er 1.2 in Auckland en 1 miljoen op het gehele Zuidereiland wonen. Als die op zomervakantie gaan zal het minder druk zijn dan dat Zuid Nederland op de weg zit!

Voor een goed overzicht van het land zieTravelplanner en David Wall photogallery.Northland