Marlborough Sounds

woensdag 7 januari 2004 van Auteur
Reacties »

Gusty Weather. Zo typeert de Press, het lokale nieuwsblad de komende 3 gure koude dagen. We besluiten Abel Tasman National Park over te slaan. Onwijs jammer want dit schijnt erg gaaf te zijn. Maar het regent de gehele dag. We rijden de Queen Charlotte route door de Marlborough Sounds. Toch nog erg mooi met al die wolken. Een soort misty mountains langs de kust.

We volgen de route m6 vanuit Picton naar Westport en dan naar het Paparoa National Park. Hele mooie route. Ontelbare schapen hier en ondanks de mist zijn de kleuren echt practhig.

Een lange tocht door eindeloze, eenzame landschappen met veel heuvels en schapen rijden we richting Westport. Hier doen we boodschappen en besluiten te overnachten in Punakaiki, vlakbij de pancakerocks. De camping is erg mooi en heerlijk aan de zee. Kunnen we mooi de volgende ochtend een rond rennen op het strand.


Pancakes in Paparoa National Park

donderdag 8 januari 2004 van Auteur
Reacties »

De Pancake rocks zijn heel bijzonder om te zien. Jammer van de met bakken naar beneden vallende regen. We besluiten om door te rijden langs Hokatika, een klein dorpje. Vanwege het weer bezoeken we hier een Kiwi wildlife museum. Hier kunnen we dus eindelijk kiwi’s zien (welke ? de vogels dit keer !). Ze zijn heel snoepig, echt leuk.

Onderweg rijden we langs de kust en zien we ineens een oerwoud. Heel maf want het is redelijk koud. Maar regen genoeg hier.

We lunchen hier met real english cake en rijden door naar het Franz Josef Glacier dorp onderaan de Glacier op beter weer. We boeken een Heli Hike voor de eerstvolgende vlucht. Waarschijnlijk overmorgen. Even dus vakantie, rustig boekje lezen en wat spelletjes doen. ’s Avonds eten we bij een goed restaurant in de stad en lezen nog wat in de camper. Het blijft hozen.

Ergens lezen we dat hier gemiddeld 7 meter regen valt per jaar. Dat verbaast ons niets.


Franz Josef Gletsjer

vrijdag 9 januari 2004 van Auteur
Reacties »

Na 2 dagen regen en wachten volgt dan eindelijk het verlossende woord: “We kunnen niks beloven maar als het weer zo blijft zal de helicopter kunnen vliegen.” De Heli-hike is een tocht van een paar uurtjes over een van de meest bekende gletsjers van NieuwZeeland: De Franz Josef.


We vertrekken met een groep van ongeveer 10 personen. De helikopter vlucht is fantastisch, wat een uitzicht! Ijsspikes onder je schoenen en een houweel mee en lopen over een landschap dat met het uur verandert!

Dit is een ervaring. WauW!


Puzzling in Wanaka

zaterdag 10 januari 2004 van Auteur
Reacties »


Ons busje begint al een beetje op te drogen. Zoals het op de WestCoast alleen maar kan regenen, zo droog is het in het midden van het land.

Na het heli-hiken volgt een lange weg door de bergen langs de Haast-pass het binnenland in. Het is een van de mooiste gebieden van NieuwZeeland.

We komen uiteindelijk aan in Wanaka. Dit stadje ligt vlakbij twee grote meren. Het moet hier zeer mooi wonen zijn. Mooie natuur, vlakke meren, nog niet zo druk maar wel gezellig. Het is rustiger dan het vlakbij gelegen Queenstown. Wanaka heeft ook een eigen pretparkje: Puzzling World. Erg leuk om in een levengroot doolhof jezelf naar de uitgang te begeven! Maar we komen er niet zo heel snel uit.

Erg pijnlijk om te ervaren dat er geen cheat of resetknop op het spel zit.

kmstand 2924kmWestcoast