Rotorua – Coromandel Peninsula

donderdag 1 januari 2004 van Auteur
Reacties »

The Coromandel Peninsula is een natuurgebied met mooie bossen en het beroemde hot water beach. Hier kan je als je een kuil graaft je eigen spa creeren. Er bubbelt op gezette tijden heet water naar boven, terwijl de koude zee je van boven weer afkoelt. We arriveren precies op tijd. Het is er megadruk. Helaas hebben we geen schep bij ons (ik vraag me af hoe al die andere toeristen er wel aan een komen, dat neem je nog toch niet echt mee op vakantie ?). Het is een prachtig strand. Helaas is de camping gesloten. Na wat rondbellen blijken we alleen nog in Thames terecht te kunnen. Dat is balen want hierdoor missen we de Cathedral Cove die we morgen wilden doen en moeten we nu 2 uur terug rijden.


Rotorua

vrijdag 2 januari 2004 van Auteur
Reacties »

Vroeg op om richting Rotorua te rijden. Onderweg stoppen we in de Karangaka Gorge. We maken een wandeling door de kloof en moeten via hangbruggen en een spoortunnel. Pikkedonker en een km lang, maar wel mooie ervaring. Dit is een oud mijnwerkersgebied waar vroeger goud werd gewonnen. In New Zealand is alles goed aangegeven (en goed geregeld) en ook hier staan borden met uitleg.

We rijden door naar Rotorua, het vulkanisch hart van het Noordereiland. Hier zijn op diverse plaatsen thermische wonderen te bekijken. We beginnen in Hell’s gate, even ten noorden van de stad. Het stinkt hier al gigantisch naar rotte eieren. Het is een gebiedje met stomende bronnen en modderige poelen. Erg apart om te zien. De grond is bijna wit met hier en daar mooie kleuren.

Onze volgende stop is Roturoa zelf. We wandelen door het stadje en bezoeken de governments garden Heel engels met veel bloeiende planten en een croquet club. Het is ook hier weer erg netjes. Een beetje degelijk eigenlijk. Buiten de steden is het wat meer outback, wat boerser zeg maar. Echt ruig is het nog niet tot nu toe.
We kijken nog even bij het meer en rijden daarna naar Waikite Valley. Onze camping staat naast de thermale bron. Overal rond de camping komt stoom uit de grond. Super gaaf ! het water wordt naar een badencomplexje gepompt waar we lekker badderen. Het is snikkend heet vandaag dus een koel badje kunnen we wel gebruiken (helaas, het is dus enorm warm water, maar wel lekker). ’s Avonds eten we in het restaurantje. Het eten is super, alleen wordt K ’s nachts erg ziek. Toch maar geen mosselen meer eten !


Rotorua – Thermal Wonderland

zaterdag 3 januari 2004 van Auteur
Reacties »

Weer die speciale doordringende geur. Vanochtend gaan we naar Wai o Tapu thermal Wonderland. Hier hebben ze kokende modder pools en geisers. http://www.rotoruanz.com/.

De zogenaamde Lady Knox geiser wordt door middel van zeep een handje geholpen. Erg veel toeristen hier, maar het park is ook wel indrukwekkend. Verschillende kraters, meren in veel verschillende kleuren. Zo hebben ze hier een champagne pool met rode rad, knalgeel zwavel en witte sillicium afzettingen. Waanzinnig apart!

kmstand 1294km


Lake Taupo

zondag 4 januari 2004 van Auteur
Reacties »

Nieuwzeeland heeft erg veel weg van Engeland. Toch hebben de Nieuwzeelanders een soort relaxedheid, gemixed met gezelligheid. De snelwegen zijn zeer bochtig, soms kun je maximaal 25km per uur rijden. Het is erg schoon. Het gras wordt hier ook altijd gemaaid. Nieuwzeelanders houden van tuinieren, ook al is het langs de snelweg.

Vandaag zijn we vanuit Waikite richting Taupo gereden. Een route langs veel boomgaarden. Onderweg is overal fruit en groente te koop, vooral kiwi’s! Ook passeren we een gebied met wijngaarden. We stoppen bij het Morton Wine Estate, gebouwd in kaapse stijl. Herkenbaar van onze Zuidafrika reis (wijnroute). Het wijnproeven is erg leuk, de verkoper weet ons helemaal enthousiast te maken en de wijn smaakt heerlijk. We slaan een paar goede flessen in.

Verderop stoppen we bij de Huka Falls, de beroemdste watervallen van Nieuw Zeeland. Ze zijn groot en breed maar niet zo hoog. Van een afstandje kijken we even toe en rijden daarna weer door. hebben we stoer gewaterrafd bij de huka falls (Hukajet). Echt Vet! Leuk stadje dat Taupo http://www.laketauponz.com/


Wellington

dinsdag 6 januari 2004 van Auteur
Reacties »

Het laatste stuk van het Noordereiland is een behoorlijk eind van de Tongariro National Park naar Wellington. Wellington is een leuke stad. Helaas is het slecht weer vandaag; veel wind en erg veel regen. Maar ideaal voor een bezoek aan het Te papa museum. Enorm groot met veel historie van Nieuw Zeeland en informatie over geologie. Hier krijg je bijvoorbeeld te horen dat er miljoenen jaren geen zoogdieren hier op het land geleefd hebben. De eerste zoogdieren zoals konijnen zijn door de Europeanen geintroduceerd. Vreemd eigenlijk dat dit eiland zo lang zo gescheiden zich heeft kunnen ontwikkelen van de rest van de wereld. Ook erg interessant om te zien hoe het Nieuw Zeelands landschap zich in de eeuwen heeft ontwikkeld. Het Westelijk landschap zoals de fjorden is 570 miljoen jaar oud. Da’s best wel een hoop zeg maar.

Hierna wandelen we door de stad en bezoeken de parlementsgebouwen, gaan met een oud trammetje naar een uitzichtspunt, winkelen wat en JW krijgt eindelijk zijn Ipod werkend, dat betekent muziek ! ’s Avonds borrelen we in Courtenay Place, de uitgaanswijk en gaan daar ook eten. Erg geslaagd.

kmstand 1823kmRotorua