Tongariro Crossing

zondag 4 januari 2004 van Auteur
Reacties »


Vandaag zijn we om kwart over 5 opgestaan om een van de mooiste dagwandelingen van nieuwzeeland te doen, de Tongariro Crossing.

De tocht gaat dwars tussen twee grote vulkanen door in het Tongariro National Park en begint bij een landschap dat lijkt op de maan (tenminste dat denken we, op de maan zijn we nooit geweest). De wandeling is bijna 19km en begint bij Mt Tongariro in het noorden en eindigt bij Mt Ngauruhoe in het zuiden. Het hotel schuin aan de overkant brengt ons weg en haalt ons weer op. Super deal.

We zijn een van de eerste ’s ochtends vroeg. Het is een mega populaire wandeling en dat merken we smiddags als het zwart is van de mensen. Nu rond 6:00uur is het nog rustig en kunnen we mooie foto’s maken.

We moeten een stuk klimmen om bij de red crater te komen. Een giga grote rode krater die rookt en stoomt. De uitzichten hier zijn ademenemend. Allereerst de red crater zelf, vulkanisch rood met geel en daaronder de felgroen-blauwe Emerald Lakes. Deze lijken op zwembaden, maar dat is geen optie, ten zij je een chemische peeling wenst.

Na de emeral lakes komt nog een groot “blue lake”. De grond waarop we staan is heet. Je kan hier zomaar brandwonden oplopen.

Hier besluiten we even te gaan lunchen. Waanzinnig gaaf uitzicht van bovenaf op deze azuurblauwe meertjes. We zitten lekker uit te rusten als er stoom uit de grond komt. Heel aparte gewaarwording om tussen het vulkanisch landschap te zitten. We hebben ook wel heel veel geluk met het mooie weer. Dit komt nml niet vaak voor dat het hier boven stralend weer is.

Uiteindelijk komt de tocht uit in een soort regenwoud. Het is een pittige tocht en dat van die 19km wiste we van te voren niet, maar echt zo zo indrukwekkend deze wandeling.Tongariro Crossing