Barcelona

zondag 4 april 1999 van Auteur
Reacties »

Barcelona. Stad van sprookjesarchitect Gaudi. Stad van Nou Camp, de FC, maar bovenal stad van de Catalanen.

We hadden ons reisje naar Barcelona gewonnen met een prijsvraag van Zonnet.nl. Dat begon begin 1999 met gratis internet in Nederland. Hartstikke stoer natuurlijk dat we gratis met het vliegtuig konden gaan!

Ideale stad hoor Barca. Vanaf het vliegveld gaat direct een bus naar de stad. Ons hotel zat aan het eind van de Ramblas, van daaruit kun je zo de stad inlopen. We zijn meteen gaan Shoppen op het Plaza Del Cataluna in een van de warenhuizen. Daarna doorgelopen over de Ramblas naar de haven. Aan de haven zijn leuke restaurantjes en je kunt er lekker eten.

De tweede dag hebben we de toeristische bus genomen die langs alle belangrijke punten rijdt. Huis van Gaudi en Park Guell. Via het olympisch dorp en het museum van Miro boven op de berg.

Het kenmerk van Barcelona is de Cathedraal Sagrada Familia. Het is mogelijk om deze te bezoeken en te beklimmen. Beetje eng wel, er zijn geen hekjes of afscheidingen die je kunnen helpen. We slaan dit keer over.

De laatste dag zijn we naar het strand gegaan. Lekker liggen in de zon. Via de metro ben je er zo.

Een zijstraat van de Ramblas heb je een leuk Pleintje met een fonteintje: Plaza de Pi. Populair plein, maar ook de restaurants zijn gewild hier, er staan hier rijen van 50 mensen te wachten opdat ze een tafel toegewezen krijgen. Wij zijn bij de buren wezen eten. Zeer druk nog zo laat, maar er heerst een geweldig warm sfeertje!Barcelona