Berlijn

vrijdag 6 december 2002 van Auteur
1 Reactie »

Oud, Nieuw, Hip, Lekker eten en romantisch, Berlijn heeft het.

Berlijn is de stad van het huwelijksaanzoek van JW aan K. In December heeft JW haar verrast met een weekend Berlijn, waar er een echte romantische kerstsfeer heerste. Het was zo koud dat we bij elke Kerstmarkt lekker van de warme flensjes en gluhwein genoten.

Op de Gendarmenmarkt, het mooiste plein van Berlijn tussen de Deutsche en de Fransosizer Dom in, heeft Jan-Willem haar ten Huwelijk gevraagd. Er stond een grote verlichte kerstboom op het plein. Een violist stond te spelen buiten bij het concertgebouw. En ze zei volmondig Ja!

Van uit Den Haag waar we wonen hebben we de intercity richting Berlijn genomen. De reis duurde ongeveer 6.5 uur. Even lang in jaren als wij elkaar kennen. Bij de Bahnhof Zoo zijn we uitgestapt, vlak bij ons hotel op de Alexanderplatz. En de kerstmarkt voor de deur, is dat nog eens luxe!

De volgende dag staat de Reichstag, Brandenburger Tor op het programma alsmede alle nieuwbouw die sinds de val van de muur er wordt bijgebouwd. Wat een verschil, Berlijn is niet herkenbaar meer. Ook met alle gezellige en eettentjes vinden we Berlijn een hippe stad.

De laatste dag staat Charlotte Museum op het programma. Het lijkt een beetje op het Versailles maar dan in Berlijn. Wel een aardige afsluiting van een mooi weekend berlijn.Berlijn