Bordeaux

zondag 1 juni 2008 van Auteur
Reacties »

Vanuit het vliegveld Merignac (klinkt als een wijn) nemen we de bus voor 7 euro naar het centrum. De eerste halte is ons hotel Ibis. Dat is nog eens luxe! We lopen meteen naar de grote Cathedraal waar we neerploffen op het terras. We eten wat.

Wat opvalt is de menu kaart. Alleen maar gerechten met kaas. En wat blijkt? De wijn hier is goedkoper dan een glaasje cola!

We bezoeken De Cathédrale Saint-André, deze is erg imposant. Zeer oud nog uit de 11de eeuw en heeft een mix van romeinse en gothische invloeden. Tis wel een van de vele kathedralen die we gezien hebben, maar deze is wel bijzonder groot. Daarnaast staat de toren naast het gebouw. Dat zie je eigenlijk alleen in Utrecht maar daar is een gedeelte van de kerk weggeslagen. Hier staat de toren ongewoonlijk schuin aan de zijkant, ver weg van de rest van de kathedraal.

Terwijl we op het terras zitten, komt de futuristische tram langs zoeven. Ten opzichte van de oude stad is dit een surrealistisch plaatje.

We lopen door de poort van Cailhau naar het water en langs de boulevard. Zichtbaar ver is de Eglise Saint-Michel, de 114 meter hoge toren is nog van de 15de eeuw. We bezoeken de markt aan het water. Overal lekkere kaasjes en wijntjes. De zon breekt door. Dit is genieten!Bordeaux