Edinburgh

dinsdag 20 maart 2007 van Auteur
Reacties »

Edinburgh is erg mooi. Met name het centrum van de stad, met Old Town en New Town. Het is nu erg koud zo rond het vriespunt maar we genieten van de oude stad. Het oudste deel van de stad is nog van de 11e eeuw. Bovenop een oude vulkaan staat Edinburgh Castle en binnen deze muren staat een klein kapelletje uit die tijd.

De “new Town” refereert aan de 18de/19de eeuw. Indrukwekkende grote wijk met alleen maar statige 18de eeuwse herenhuizen ten noorden van de stad. Het is hier heel mooi om in Princess Street te lopen, met een adembenemend uitzicht op Old Town en Edinburgh Castle. Old Town is heel gezellig. Tussen Victoria Street en Grassmarket zit een leuk frans restaurantje op de beroemde West Bow waar we lekker gegeten hebben.

Maandag hebben we gepland een auto te huren. Helaas is het slecht weer. Het sneeuwt en we komen vast te zitten in de bergen!

We gaan snel terug naar Edinburgh via Stirling Castle. Stirling Castle is helemaal opgeknapt. Wel indrukwekkend. Een bezoek waard.

In Edinburgh rijden we naar Captol Hill voor een adembenemend wandeling met uitzicht over de stad. Daarnaast even lekker lopen in de mooiste straatjes zoals die van de West Bow, en nog even shoppen…. er is genoeg te zien en te doen in Edinburgh.

Aan het begin van de Royal Mile (de straten Castlehill, Lawnmarket, High Street en Canongate die van het kasteel naar beneden lopen hebben samen een lengte van een mijl) is een whisky-museum (Scotch Whisky Heritage Centre) waar we de vervaardiging van de Schotse whisky’s kunnen volgen. Aan het eind staat Holyrood Palace. We bezichtigen de mooie vertrekken en het Holyrood Abbey.

Het is handig om een rondrit met een hop-on hop-off bus te maken, je zit er maar een uurtje in , je kunt lekker even opwarmen terwijl je veel ziet.

We drinken een pint bij Greyfriars Bobby en gaan ’s avonds aan de overkant boven het museum of Scotland dineren we met uitzicht over de stad. Sjiek!Edinburgh