York

maandag 1 juli 2002 van Auteur
Reacties »

Toen we uit Rotterdam vertrokken, vertrokken wij uit Rotterdam!

De P&O Europoort naar Hull doet er een nachtje over. Ideaal lekker even eten, vermaakt worden, slapen en de volgende dag fris weer op!

 

York is een levendig stadje. Vraag elke local hoeveel kroegen er zijn en hij antwoord 365! Elke dag een andere kroeg! De sfeervolle oude binnenstad zorgt voor een ideale mix van cultuur, lekker eten en gezelligheid.

Er worden zo tegen de avond Ghost Walks georganiseerd die de geschiedenis van het stadje op een andere manier belicht. Dit is erg leuk gedaan, maar vooral zeer lachen!

York kent vele leuke, oude, smalle winkelstraatjes zoals de Shambles. De Shambles vormen de oudste, uit de late middeleeuwen. Het is op dit moment wel een toeristische buurt, maar wel erg leuk met die schots en scheven huisjes.

In de omgeving is ook zeer veel te zien. In het noorden heb je de York Moors een natuurgebied dat zo’n 50km boven York ligt.

Een stoomtrein rijdt dwars door dit gebied. We stoppen nog even bij het stationnetje van Pickering. Hier is de film Harry Potter opgenomen. We hebben geluk, de stoomtrein rijdt net langs!York