Met Tijn naar Bangkok

vrijdag 19 mei 2006 van Auteur
Reacties »

Welkom bij ons reisverslag 2 weken Thailand met een 1 jarig kind. Voor de reisverhalen zie het menu

Tension is who you think you should be, relaxation is who you are.


Bangkok

maandag 22 mei 2006 van Auteur
Reacties »

Als we het hotel verlaten zijn we steeds 10 minuten bezig met al het personeel dat Tijn wil vasthouden, aaien en knuffelen. Ze vinden hem prachtig en roepen maar steeds: Ah beautifull baby !
Onze volgende tocht is de Chao Phraya rivier. Vanaf het hotel nemen we de metro en skytrain (dat gaat beter dan de taxi’s, want daarmee staan we alleen maar uren in de file, wat een verkeerschaos is deze stad zeg!) richting Silom road.


Dit is het financiele district en we zien inderdaad in de wolkenkrabbers alle grote banken. Hier zijn ook weer veel fast food ketens te vinden. We gaan naar de Saphan Taksin pier. We willen de toeristenversie omzeilen en springen enthousiast op een local boot. Deze blijkt echter alleen de rivier over te steken. Na lang wachten nemen we deze maar weer terug om alsnog de Express boat te nemen, die de rivier afvaart richting het noorden. Het is super om de stad vanaf de rivier te zien. We zien grote hotels, kleine huisjes, zwemmende kinderen, markten etc.
Ook bekijken we de Wat Arun, een hindoeistisch-boeddhistische tempel aan de overkant van de rvier. De Wat Arun kenmerkt zich door een grote centrale pagode en daarom heen vier kleine prangs. Allen zijn weer prachtig versierd met porseleinen steentjes.

Hierna gaan we naar Banglampu. Dit is de backpackerswijk van Bangkok. We herkennen direct de touroperators, de cafe’s en hostels van Ho Chi Minh City en Yogjakarta. Wat dat betreft lijkt het erg op elkaar. Al is Bangkok in het algemeen veel moderner en toeristischer. We lopen lekker rond en drinken ergens wat. ’s Avonds eten we hier in de buurt in een klein eettentje. Het eten is heerlijk en wordt ter plekke bereidt. Het is echt thais en kost werkelijk niets.
Tijn wil niet echt stil zitten en wordt al snel vermaakt door de oma van de tent, die met hem rondloopt en hem speelgoed geeft. Omdat Tijn nu toch wel moe wordt gaan we vroeg naar het hotel en lekker slapen. We hebben allemaal nog wat last van de jetlag.


Dusit Park

dinsdag 23 mei 2006 van Auteur
Reacties »

De volgende dag gaan we naar Dusit. Dit is een ruim opgezette wijk aan de noordkant van het centrum. Hier staan grote, europees-achtige gebouwen. We bezoeken het Dusit park. Hier staat de Vimanmek Mansion, een teakhouten gebouw waar koning Rama V woonde.

Het is prachtig gebouwd en van binnen ziet het er uit als een Engels Paleis met dikke wollen tapijten en antiek. Hierna lopen we lekker door het park, vanwaar je een goed zicht op het gebouw hebt en bezoeken de Absihek Dusit troonzaal.
Dit is een soort paleis ontworpen door een italiaan en dat is goed te zien, er is niets Thais aan. Het lijkt een soort St Pieter, waarbij het kruis is vervangen door de Boedha. Het is nu een soort ontvangstzaal. Alles is hier heilig want we moeten beide een rok aan. Jw ziet er prachtig uit in het gewaad.

Hierna bezoeken we Wat Benchamabophit. Dit is een tempel waar nog veel monniken leven. De tempel is van wit marmer en heeft diverse invloeden, want in de tempel zitten glas-in-lood ramen. In de tempel staat een prachtig gouden boeddha beeld.
Rondom de tempel staan diverse bijgebouwen waar je heerlijk kunt lopen. Tijn gaat hier op de foto met een monnik. Hij vindt het maar niets. De beelden van leeuwen bij de ingang van de tempel vindt hij wel prachtig.


Bangkok Chinatown

dinsdag 23 mei 2006 van Auteur
Reacties »

’s Middags gaan we naar Chinatown. Geweldig, want er heerst weer een heel andere sfeer. Het is er druk, warm en overal schreeuwen de reclames je tegemoet. Het is er indrukwekkend om rond te lopen en we kijken onze ogen uit.
We lunchen dit keer bij de KFC, even genieten van de airco want het is echt megaheet vandaag.

We lopen lange tijd over de verschillende markten in de wijk (Kao-markt en Pak Khlong). Overal worden groenten, fruit en maffe etenswaren (zoals gedroogde vissen, medicijnen etc) verkocht. Ook is er een straat met allemaal bloemenzaken en een met juweliers. We bezoeken een mooie Chinese tempel met altaars met wierook. Op een van de markten wil ik een banaantje kopen voor Tijn en na wat miscommunicatie omdat lang niet iedereen hier engels spreekt, krijg ik 3 bananen in mijn handen geduwd en wil de vrouw niet dat ik betaal. Ze wijst alleen maar naar Tijn en lacht. Zo aardig !

De wijk loopt langzamerhand over in Little India, een wijk waar de Indiers van Bangkok wonen. De marktjes en eetstalletjes maken plaats voor stoffen zaken en indiase curry eethuizen. Ook staat er een grote Sikt tempel.

De volgende ochtend nemen we afscheid van Bangkok. Het is ons zeer goed bevallen. Met Tijn ging het super, hij was zo lief en heeft zich goed vermaakt in de rugdrager. We hebben niets hoeven laten wat we vroeger ook gedaan zouden hebben.
Tijn heeft zelfs geslapen in de rugdrager waardoor we niet tussen de middag naar het hotel hoefden. Overal waar we stopten kon hij lekker rondlopen en werd hij direct vermaakt en geknuffeld. Het geeft echt een leuk contact met de lokale bevolking.

Qua eten en drinken is het ook goed te doen. Tijn kan met de pot mee eten en onderweg kochten we appelsap en broodjes voor hem. Van de warmte had hij niet echt last. We moesten hem wel goed insmeren met muggenspul voor babies, want er zitten wel veel muggen in de stad. Door het tijdverschil was hij de eerste dagen pas laat moet waardoor we lekker in de stad konden eten en hij pas rond 21.30 gaan slapen. We zijn onwijs blij dat we het gewoon geprobeerd hebben, want het gaat echt hartstikke goed met zo’n klein mannetje

Qua eten en drinken is het ook goed te doen. Tijn kan met de pot mee eten en onderweg kochten we appelsap en broodjes voor hem. Van de warmte had hij niet echt last. We moesten hem wel goed insmeren met muggenspul voor babies, want er zitten wel veel muggen in de stad. Door het tijdverschil was hij de eerste dagen pas laat moet waardoor we lekker in de stad konden eten en hij pas rond 21.30 gaan slapen. We zijn onwijs blij dat we het gewoon geprobeerd hebben, want het gaat echt hartstikke goed met zo’n klein mannetjeBangkok