Vliegen met kind naar Thailand

zaterdag 20 mei 2006 van Auteur
Reacties »

Het is zover, we gaan naar Thailand met Tijn,ons 14 maanden oude zoontje. We vertrekken op vrijdagmiddag met de trein richting Schiphol; daar hebben we de nachtvlucht naar het oosten.

Eenmaal in de trein is Tijn helemaal enthousiast. Hij vindt het geweldig om alles te
kunnen zien en wil niets liever dan door het wiebelende gangpad lopen.

Op schiphol eten we wat en shoppen even. Bij het boarden mogen we als eerste naar binnen vanwege Tijn. We voelen ons als VIPs door deze voorkeursbehandeling. In het vliegtuig wordt er vanalles voor ons geregeld zodat we 3 stoelen met extra beenruimte hebben. We krijgen een babycot waar ons kind in kan slapen, maar de cot mag niet opgehangen worden aan de muur. Aangezien hij al overeind kan en klauteren is het een te groot risico dat ie er uitvalt. Tot het opstijgen loopt Tijn de clown uit te hangen en naar alle medepassagiers te lolbroeken. We geloven het niet,maar notabene tijdens het opstijgen valt de bleekscheet in slaap op mijn schoot. Daarna leggen we hem in een babycot op de grond bij de lege stoel en slaapt hij bijna de hele vlucht naar Bangkok, 8 uur lang.

 

Beter dan we hadden durven dromen.

In Bangkok zitten we in Hotel Amari Atrium, een erg goed hotel net buiten het centrum. Tijn heeft een eigen baby bedje en bij het ontbijt is er een babystoel. Dat is wel prettig als je met een kleine reist.

De eerste dag komen we smiddags aan in ons hotel en na het uitpakken gaan we richting Siam Square en Pratunam. Dit zijn 2 shopping area’s. De eerste zeer modern, de tweede authentiek. We hebben Tijn in de rugdrager zodat we nog wat kunnen zien. We lopen eerst door de markten van Pratunam en genieten van de aziatische geuren en kleuren. Het is een drukte van jewelste. Tijn kijkt zijn ogen uit vanuit de rugdrager. We hebben zelf ook veel aandacht want de Thai zijn erg onder de indruk van deze blauwogige bleekscheet baby.

Hij is echt een bezienswaardigheid en op iedere straathoek wordt ie geknuffeld. Hierdoor ligt ons tempo niet hoog, maar het is geweldig om zo contact te krijgen met de mensen. Zo zoeken we dat ook eens op en betreden we regelmatig de marktjes van de stad via achterdeur.

 

In Siam square is het erg druk. Hier is een deel met winkels voor jongeren, waar ze werkelijk de meest grote kitsch verkopen die je je kan voorstellen. Er tegenover zit een spiksplinter nieuw shopping centre, Siam Paragon.

Hier zitten alle grote designermerken. Gucci, Versace, Dolce&Gebana, Armani, Pff wat een luxe. Bangkok begint erg te lijken op Hong Kong en Shanghai. De tegenstellingen tussen het moderne en authentieke Bangkok zien hier goed zichtbaar. We lopen nog enige tijd rond en eten ’s avonds sushi bij een Japans restaurant.


Het Oude Bangkok

zondag 21 mei 2006 van Auteur
1 Reactie »


Vooraf twijfelden we nog hoe het zou gaan met een 1 jarig kind in Thailand. Maar het is allemaal super bevallen. Je kan alles eten en drinken zonder ziek te worden. De betere supermarkten hebben ook alles. Van luiers tot en met potjes babyvoeding. En het allermooiste is dat de mensen in dit land gek zijn op babietjes. Als je het kan, doen!

Vandaag gaan we richting het oude Bangkok. We bezoeken als eerste het Grand Palace en de Wat Prah Kaew. Het Grand palace is een groot complex met allerlei verschillende gebouwen. Alle gebouwen zijn prachtig versierd met mozaiken in felle kleuren, bladgoud, paarlemoer en veel tierelantijnen. We kijken onze ogen uit.

Het Grand Palace is ontstaan tijdens de stichting van Bangkok als nieuwe hoofdstad van Thailand. Het herbergt onder meer de smaragden Boeddha, een beeld dat enorm wordt vereerd. Het gebouw waar de boeddha staat is prachtig en er voor worden door veel mensen offers gebracht. Er wordt wierook gebrand en eten geofferd. Er naast staat het koninklijk pantheon en de Wat prah Kaew.
Dit gebouw is het heiligste van Thailand. Voordat je binnentreedt moet je je schoenen uitdoen en knielen. Rondom het paleis zijn meerdere troonzalen, tuinen en een mooie galerij met boeddha beelden te zien.


We vervolgen onze tocht naar de Wat Pho, een tempel die vlak achter het Grand Palace ligt. We lopen er heen en ondertussen begint het steeds harder te regenen. We kopen een paraplu zodat Tijn droog blijft in de rugdrager. We lopen door een wijk met veel eetstalletjes en winkeltjes; even uit de toeristische sfeer.
In Wat Pho is de liggende boeddha te vinden, een 46 meter lang verguld beeld. Het is indrukwekkend zo groot. Het complex is het oudste van Bangkok en kent allerlei tempeltjes. Er lopen ook veel monniken rond. Ook hier is alles weer prachtig versierd.

Het lopen door de stad met Tijn gaat supergoed. Hij zit zo lief in de rugdrager en vindt alles mooi wat ie ziet. We stoppen regelmatig om hem even te laten lopen.Kids in Thailand