Tijn in Thailand

zondag 21 mei 2006 van Auteur
Reacties »

En dan is het eindelijk zover… we vertrekken op vakantie naar Thailand !

We vertrekken op vrijdagmiddag met de trein richting Schiphol; daar hebben we de nachtvlucht naar het oosten. Eenmaal in de trein is Tijn helemaal enthousiast. Hij vindt het geweldig om alles te kunnen zien en wil niets liever dan door het wiebelende gangpad lopen.

Op schiphol eten we wat en shoppen even. Bij het boarden mogen we als eerste naar binnen vanwege Tijn. Ik voel me net de koningin door deze voorkeursbehandeling. In het vliegtuig wordt er vanalles voor ons geregeld zodat we een 3 stoelen met extra beenruimte hebben. Tot het opstijgen loopt Tijn de clown uit te hangen en naar alle medepassagiers te lolbroeken. We geloven het niet, maar notabene tijdens het opstijgen valt meneertje in slaap op mijn schoot. Daarna leggen we hem in een babycot op de grond bij de lege stoel en slaapt hij bijna de hele vlucht naar Bangkok, 8 uur lang. Beter dan we hadden durven dromen.

In Bangkok zitten we in Hotel Amari Atrium, een erg goed hotel net buiten het centrum. Tijn heeft een eigen baby bedje en bij het ontbijt is er een babystoel. Dat is wel prettig als je met een kleine reist.

De eerste dag komen we ‘s middags aan in ons hotel en na het uitpakken gaan we richting de stad. Tijn zit in de rugdrager en kijkt zijn ogen uit. We hebben zelf ook veel aandacht want de Thai zijn erg onder de indruk van deze blauwogige bleekscheet baby.

Hij is echt een bezienswaardigheid en op iedere straathoek wordt ie geknuffeld. Hierdoor ligt ons tempo niet hoog, maar het is geweldig om zo contact te krijgen met de mensen.

Tijn vindt het zwembad helemaal fantastisch en wil alleen maar zwemmen. Om en om zitten JW en ik uren in het kleine badje. Het is net zo ondiep dat Tijn kan staan en zo waggelt hij met zijn vleugeltjes om uren door het water. Ook de bus (zijn favoriete speelgoed, dat we helemaal mee hebben genomen uit Nederland) moet leren zwemmen en hij kan zich prima vermaken met het bus in het water rijden, laten zinken en dan weer opduikelen. Het weer is helaas wat wisselvallig, maar gezien de sterkte van de zon is het voor onze tere witte huidjes niet zo verkeerd want na de eerste dag zijn we allemaal al lekker verbrand. ’s Avonds gaat Tijn lekker vroeg slapen want van al dat zwemmen word je natuurlijk erg moe. We kunnen dan heerlijk met z’n tweetjes eten in een van de restaurants. Dat is heerlijk, lekker eten en tijd om te kletsen.

We gaan ook met Tijn in de zee, maar dat vindt hij een beetje eng. De golven zijn ook best hoog. Het strand vindt ie wel leuk, lekker met zand gooien !


Phuket

woensdag 24 mei 2006 van Auteur
Reacties »

We vertrekken richting het vliegveld voor de trip naar Phuket. De vlucht gaat goed, alhoewel Tijn geen minuut stil zit. Vanuit het vliegtuig hebben we een mooi uitzicht op de baai van Phangnga. Hier staan grote limestone rotsen in de zee. Het lijkt erg op Halong Bay in Noord-Vietnam.

Ons hotel is het Le Meridien Beach Resort in Karon Noy Beach. Het is een geweldig hotel, erg luxe, heeft een eigen prive strand gelegen tussen twee rotsen. We hebben een mooie kamer en het hotel heeft meerdere zwembaden en een mooi wit strand met palmbomen. We gaan hier lekker uitrusten en genieten. Daar zijn we wel aan toe naar alle drukte met ons werk.

Dit hotel was een jaar geleden nog dicht vanwege de tsunami, maar nu is er niks meer van te zien. We vonden eigenlijk wel dat we dan ook juist naar Phuket moesten gaan en ons niet moesten laten afschrikken. De mensen zien touristen zeer graag snel weer komen.

Tijn vindt het zwembad helemaal fantastisch en wil alleen maar zwemmen. Om en om zitten JW en ik uren in het kleine badje. Het is net zo ondiep dat Tijn kan staan en zo waggelt hij met zijn vleugeltjes om uren door het water. Ook de bus (zijn favoriete speelgoed, dat we mee hebben genomen) moet leren zwemmen en hij kan zich prima vermaken met het bus in het water rijden, laten zinken en dan weer opduikelen.
Het weer is helaas wat wisselvallig, maar gezien de sterkte van de zon is het voor onze tere witte huidjes niet zo verkeerd want na de eerste dag zijn we allemaal al lekker verbrand.
’s Avonds gaat Tijn lekker vroeg slapen want van al dat zwemmen word je natuurlijk erg moe. We kunnen dan heerlijk met z’n tweetjes eten in een van de restaurants. Dat is heerlijk, lekker eten en tijd om te kletsen.

We gaan ook met Tijn in de zee, maar dat vindt hij een beetje eng. De golven zijn ook best hoog. Het strand vindt ie wel leuk, lekker met zand gooien !

Het is echt genieten, lekker rust nemen en de hele dag met Tijntje spelen. Hij is zo lief, lacht de hele dag en heeft echt plezier. Tussendoor lezen we weer eens lekker een boek en slapen onwijs veel. Ik wist niet hoe moe ik eigenlijk was.Phuket