Chinese Muur – Huanghua

woensdag 5 september 2001 van Auteur
Reacties »

Vandaag vroeg op want om 08.00 uur zou ons busje klaar staan om ons naar de muur bij Huanghua te brengen. In de Loneyplanet stond een wandelroute over dit stuk van de muur, wat niet erg toeristisch lijkt te zijn. Het was twee uur rijden. We hadden eerst nog een verplichte stop bij een toeristtrap, maar we bedanken snel. We blijven in de taxi zitten en dan weet de taxi chauffeur niet meer wat te doen. Het lijkt wel verplicht, zo wanhopig kijkt ie. Na een kwartier rijden we verder en na de nodige flessen water ingeslagen te hebben bij The great wall shop (klein kraampje langs de weg) vertrokken we aan de wandeltocht.

Het eerste deel was steil omhoog klimmen over een vervallen stuk. Best spannend, maar erg gaaf. Bovenaan was een toren vanwaar we een mooi uitzicht hadden over een stuwmeer en de muur. Na ieder stuk muur was er een toren om even uit te rusten. Het was best veel klimmen en omdat het 30 graden was best pittig.

Sommige stukken van de muur waren erg goed behouden, andere vervallen en soms liep je over losliggende stenen. Het uitzicht was echt fantastisch en andere toeristen zijn we nauwelijks tegen gekomen. Onderweg zitten overal chinezen flesjes water en vuurwerk te verkopen. Wat je met dat laatste moet, geen idee. Na drie uurtjes lopen komen we bij het laatste steile stuk naar beneden, Gaping Jaw. Doodeng en gelukkig kunnen we ook met een klein paadje naar benenden. Halverwege staat een mannetje die geld vraagt om door z’n tuin te lopen. Een tuin is het niet echt, maar hij zit met zijn stoeltje op het bospad en is behoorlijk volhardend en we geven hem toch maar wat. Als we helemaal beneden zijn drinken we met z’n allen een grote bier, wat een waanzinnige tocht !

Terug in peking nemen we eerst een flinke douche en daarna gaan we in de leuke straat bij het hotel, Dhazalan, eten. Het eten is weer superlekker. Hierna nog even e-mail checken en een biertje drinken.Chinese Muur