Death Valley

zondag 12 september 1999 van Auteur
Reacties »


We staan enorm vroeg op om voor de hitte in Death valley te zijn. Dit is namelijk het heetste en droogste punt van Amerika. Death Valley National Park ligt in de Mojave woestijn, waar temperaturen van 45°C in de schaduw dagelijks voorkomen. Hier wil je dus geen pech krijgen met je auto. Onze chevrolet houdt het prima uit.

Onderweg zien we fantastisch zandduinen. Het park is een soort woestijn met zand, rotsformaties in verschillende kleuren en zoutvlaktes. We bezoeken het mijnwerkersdorp en Badwater, het laagste punt van Amerika (82 meter onder de zeespiegel). Dit is een zoutmeer dat meestal droogstaat. Verder wandelen we een stuk door de rotsheuvels.


Het is inmiddels al snikkend heet geworden. We rijden door, richting Las Vegas.


Hier arriveren aan het begin van de avond. Geweldig is het ! Overal glitter en glamour, lichtjes en drukte. Langs The Strip staat het ene hotel na het ander, allemaal in een bepaalde stijl (van New York met achtbaan tot Venetie met gondels, Egypte in de vorm van een piramide, een piratenschip etc). We weten gewoon niet welke we moeten kiezen en nemen maar het MGM. Megagroot en luxe.


De avond lopen we in Las Vegas door de casino’s en bekijken alle hotel en attracties. Wat een commerciële gekte. Ik kan me voorstellen dat mensen hier tegen zijn, dit is wel de westerse entertainment op en top.


Las Vegas

maandag 13 september 1999 van Auteur
Reacties »

 

Wow, we hebben supergeslapen, wat een hotel is dit. MGM, megaluxe voor een goed prijsje. Met 5 restaurants, meerdere zwembaden en een slaapkamer zo groot als onze woonkamer.

Helaas is Kim ziek en haar krampen worden steeds erger en dus gaan we op zoek naar een dokter. We komen in een ziekenhuis terecht waar we tien formulieren moeten ondertekenen dat als er iets misgaat we niemand gaan aanklagen. Ook weer heerlijk typisch. Kim krijgt een antibiotica kuurtje mee.

We sjokken wat door de stad en genieten een aantal uren van het zwembad. ’s Avonds eten we in een chinees restaurant en gokken nog wat in het venetie hotel. We spelen ieder met 100 piek en aan het eind van een avond pret hebben we precies hetzelfde bedrag over.

Helaas geen jackpot gewonnen.Dead valley