Zion National Park

dinsdag 14 september 1999 van Auteur
Reacties »

We laten de gekte achter ons en gaan weer richting natuur. Vandaag staat Zion National park op het programma. Een stuk rijden door de mooie landschappen. De wegen zijn lang en kaarsrecht.

Zion is een park met aparte, roodgekleurde rotsen die door verschillende rivieren zijn gevormd. De rotsen hebben gigantisch hoge wanden en diepe kloven. Op de radio kunnen we alleen nog maar countrymusic ontvangen, dat past er wel bij. In Zion lopen we een stuk door de prachtige natuur en bezoeken een waterval. Erg mooi allemaal. We overnachten in een hutje buiten het park. Heel knus. ’s Avonds regent het flink.


Bryce National Park

woensdag 15 september 1999 van Auteur
Reacties »

We rijden naar Bryce National Park. Dit is het mooiste park denken we en inderdaad ik heb nog nooit zo iets moois gezien. Op diverse plekken zijn uitzichtpunten op de meest aparte rotsformaties die ergens tussen een maanlandschap en druipsteengrotten inzitten.

Je kunt je bijna niet voorstellen dat dit echt is. De kleuren zijn rood, oranje, waanzinnig. We brengen de hele dag in het park door omdat we er niet genoeg van krijgen. ’s Avonds rijden we door richting de Grand Canyon. Nog een fiks eind rijden. We kruizen de Canyon wat al mooie plaatjes oplevert. We overnachten op een camping in het park. De camping is perfect, alleen horen we ’s nachts zoveel jakhalzen en wolven huilen dat we niet echt lekker slapen. Watjes zijn we toch.


Grand Canyon

donderdag 16 september 1999 van Auteur
Reacties »


Vandaag gaan we een tocht maken in de kloof van de Grand Canyon. We lopen op een steil pad richting de colorado river. Het gaat soepel omdat we dalen. De uitzichten op de rivier en de omliggende kloven zijn fantastisch.

Het is een mooie tocht. Aan het einde van de dag bezoeken we nog een ander deel van de canyon, Hermits rest. ’s Avonds kokkerellen we bij de tent en gaan vroeg slapen.

Het is pikkedonker op de camping. ’s nachts horen we de wolven huilen en horen we wat gesnuf bij de tent. De zaklamp doet het niet. Na het akkerfietje met de beren, blijven we maar lekker in de tent.Grand Canyon