Times Square & Central Park

maandag 6 september 1999 van Auteur
Reacties »

Voordat we naar Californie gaan, nemen we een stopover in NewYork. De vliegtuigmaatschappij biedt ons deze mogelijkheid aan en de Big Apple willen we zeker niet missen.

Na een wat onvriendelijk begroeting van het douane personeel nemen we de bus naar het centrum, downtown. Bij aankomst in ons hotel blijkt onze hotelkamer op Manhatten dubbelgeboekt. Het hotel is een beetje erg vaag en we doen geen moeite voor een vervangende kamer, we gaan op zoek naar een ander hotel. Dit blijkt niet makkelijk omdat alle goedkope hotels vol zitten. Uiteindelijk belanden we in een hotel vlak bij Broadway.

We kijken onze ogen uit op Times Square, wat een drukte en reclame. Wel maf om dit live te zien, wat je alleen nog maar van tv kent. Omdat we nog niet ontbeten hebben besluiten we dit bij de MacDonalds te doen. Wat lachen zeg, de koffie, de broodjes, alles is zo groot, de supersize in Nederland is er niets bij. Alles is Amerika is groot, dat blijkt.

De rest van de dag bezoeken we Central Park en de musea er in de buurt. Erg indrukwekkend. Lekker nog even slenteren langs de mooie winkels. We lopen nog een stuk over Amsterdam Avenue en gaan richting Harlem. Niet de beste buurt, maar je moet er geweest zijn. ’s Avonds gaan we naar de film, er draaien hier films die volgend jaar pas in NL draaien. Wel maf om in een amerikaanse bioscoop te zitten. Die gasten hier praten en bellen gewoon door de film heen.


Empire state building & Brooklyn

woensdag 8 september 1999 van Auteur
Reacties »

Vanochtend bezoeken we eerst de Empire State Building. Ondanks de hoogtevrees zijn de uitzichten op de stad geweldig. Wat een hoogte ! Hierna gaan we naar Soho waar we leuke winkeltjes tegenkomen en ergens uitgebreid lunchen.

In de middag nemen we de metro richting Brooklyn Bridge. Dit levert mooie beelden op (plaatjes zijn minder) en over de brug lopen we Brooklyn in. Als de zon ondergaat strijken we neer in het River Cafe. Beroemd en met een waanzinnig uitzicht op de skyline van NY. Leuk om te zien hoe de stad langzaam verlicht wordt. We genieten van een luxe maaltijd.New York