Californië

donderdag 9 september 1999 van Auteur
Reacties »

Vandaag vliegen we van New York naar Californie. De uitzichten vanuit het vliegtuig zijn mooi, wat een uitgestrekt land is Amerika zeg. In San Francisco halen we de auto op die we hebben geboekt en rijden door de stad richting het Oosten. We eindigen hier ook weer, dus gaan we maar direct richting Yosemite National Park. Onderweg maken we stop op Berkely University. Grappig om over de campus te lopen, alsof we er zelf studeren. Het doet me denken aan verhalen zoals the secret history van Donna Tart. JW past er prima met z’n GAP trui. We overnachten ergens onderweg in een motel langs de snelweg. Kan zo in een film en ook de liquor store waar we een flesje drank kopen is ook precies zoals ik me had voorgesteld (‘Can I see some ID ?’).


Yosemite National Park

vrijdag 10 september 1999 van Auteur
Reacties »

We arriveren in de loop van de ochtend in Yosemite en besluiten direct een flinke wandeling te maken naar een aantal watervallen (Vernal Fall). We kopen een boekje met hiking trails. Het park is indrukwekkend, groot en mooi. Het lopen is top. Na onze hike rijden we richting een ander deel van het park en passeren oa. El capitan, een enorme rots die beroemd is onder klimmers. Helaas zijn alle campings vol en het enige vrije plekje is een kant-en-klare tent in Tuolumne Meadows. We laden al ons eten en andere ruikende goederen in de speciale berenboxen. Eng hoor die beesten.

We eten in het kamp aan tafel met allemaal amerikanen. Aardige lui, we worden direct uitgenodigd om bij hun te komen overnachten in Santa Barbare in een wigwam in de tuin. Echte hippies zijn het nog. In de tent drinken we nog een glaasje rum-cola en we laten de fles rum vallen. Stress !!!! Beren vinden rum natuurlijk heerlijk zoet ruiken… We doen ’s nachts geen oog dicht en staan om 05.00 uur maar op. Kamperen is hier toch wel wat avontuurlijker dan in Europa.


Naar Lone Pine

zaterdag 11 september 1999 van Auteur
Reacties »

We zijn vroeg op en rijden naar een plek in Yosemite National Park waar we gaan hiken. Het is erg mooi, niemand te bekennen.

We zingen terwijl we lopen om eventuele beren op afstand te houden. Na een paar uur arriveren we bij een meer. Hier eten we wat. Als we in de middag terug komen bij de auto besluiten we door te rijden richting het volgende park, Dead Valley. We rijden langs mooi zoutmeren en langs de hoogste berg van Amerika, Mount Whitney.

We vinden een motelletje in Lone Pine, het meest typische amerikaanse dorp dat je je kunt voorstellen. We eten in een locale tent (cheesecake!) en drinken een biertje in de saloon. Ik waan me echt in pulp fiction, alles klopt.


Fishermans Wharf

woensdag 22 september 1999 van Auteur
Reacties »

We zijn weer waar we gestart zijn. San Fransico centrum bevalt ons direct erg goed. Het is een prettige stad die europees aandoet. De huizen zijn leuk geverfd. We bezoeken de eerste dag in SF Fishermans Wharf, een pier waarop allerlei winkeltjes en eettentjes te vinden zijn.

We lunchen in een cafe van de film Forrest Gump en kijken naar de zeeleeuwen die in de zon liggen te bakken naast de Pier. Kaartjes voor Alcatraz zijn al voor de gehele dag uitverkocht dus kopen we kaartjes voor morgen. Met de cable car gaan we een stuk omhoog de stad in, leuke ervaring is dit.

In het centrum shoppen we wat en pakken een filmpje. Leuk dat hier al vanalles draait wat in Nederland pas maanden later komt. We kijken de sixth sense, superspannend.


Citytour

donderdag 23 september 1999 van Auteur
Reacties »

Alhoewel we het een beetje suf vinden hebben we vandaag een citytour op het programma staan. We hebben immers niet veel tijd meer en willen nog veel zien. De tour pikt ons bij ons hotel op en voert ons langs alle bezienswaardigheden. De golden gate bridge is een van de eerste stops. Daarna volgt het beroemde rijtje huizen met allerlei kleurtjes. ’s Middags volgt een bezoek aan Alcatraz. We varen er met een bootje heen en lopen over het eiland. De audiotour is supergoed en hierdoor krijgen we een goed beeld van het leven op het eiland. ’s Avonds bezoeken we Chinatown en eten daar ook.


De laatste dag van onze vakantie besteden we aan shoppen. Dat moet natuurlijk ook gebeuren. Ook al staat de dollar hoog, er is genoeg leuks te koop. We nemen nog een kijkje in de Japanse wijk en lopen lekker door de stad.

We rijden naar het vliegveld en leveren onze chevrolet in. Na een goede vlucht arriveren we in New York waar we even moeten wachten en dus maar wat weten. De volgende ochtend zijn we weer thuis. De vakantie was super, zoveel verschillende dingen gezien en gedaan, van natuur tot entertainment, van shoppen tot zonnen, en van real american food tot chinesen in Chinatown. Amerika heeft alle ideeen die ik er overhad bevestigd, niet allen de vooroordelen. De natuur is zo prachtig en de mensen zijn weliswaar een beetje typisch, maar wel oke. Ik vond het super en wil zeker nog eens terug !Californië