Hanoi

dinsdag 5 september 2000 van Auteur
Reacties »


We staan vroeg op om naar het vliegveld te gaan. We vliegen vandaag van Ho Chi Minh City naar Hanoi. De vlucht gaat prima en het uitzicht op het land is mooi. In Hanoi nemen we een taxi naar de stad, een lange rit. De stad oogt charmant en beschaafd en heeft hele brede boulevards met grote bomen.

We vinden een hotel in het centrum dat goed is. De rest van de dag wandelen we wat door de stad. We bezoeken onder meer de Tempel of Literature, een mooi klooster. Er heerst een serene rust in het complex, terwijl er buiten de drukte van de stad gewoon doorgaat.

Aan het eind van de middag strijken we neer op een terrasje aan het centrale meer van de stad. Het uitzicht over het meer is perfect. We eten in het naastgelegden authentieke restaurant. JW durft het zelfs aan om slang te bestellen. Best te eten.

Vandaag starten we met een stadswandeling uit de Lonely Planet. In Hanoi heeft iedere straat een eigen kenmerk: schoenen, eten, kleding, drogisterij-artikelen, tassen etc. Het is leuk om door alle straatjes te lopen langs de winkeltjes. Onderweg komen we langs markten, oude gebouwen en poorten. We wandelen tot aan het grote meer waar tevens een belangrijke tempel staat. Vanaf hier nemen we de cyclo. We onderhandelen goed over de prijs (althans, dat denken we…) en rijden door de brede lanen waar oude gebouwen van de koloniale Fransen staan.


Je ziet deze franse invloed nog goed in de stad. De gebouwen zien er nog prachtig statig uit. We eindigen bij het mausoleum van Ho Chi Minh. We krijgen een fikse ruzie over de prijs van de cyclo, wat een gedoe is dat toch altijd. Het mausoleum is dicht, dat is jammer. We zitten een tijdje op het plein wat nog erg communistisch aandoet.

Van hier lopen we door de botanische tuinen die zich bij het oude woonhuis van Ho Chi Min bevinden. ‘ s Avonds eten we ergens en drinken nog een biertje in een van de weinige kroegen die we in de stad kunnen vinden. Hanoi heeft het wel in zich. We kunnen ons voorstellen dat dit over een aantal jaren een hippe stad wordt.


Halong Bay

donderdag 7 september 2000 van Auteur
Reacties »

Halong bay is een baai met duizenden kalksteen rotsformaties. Het lijkt op Guilin in China maar heeft ook wat weg van de Andaman eilanden bij Phuket. De rotsen zijn erg hoog en boven in begroeid met struiken en bomen. Op de plaatjes zag het er erg mooi uit, dus dat wilden we zelf wel zien.

Om 7 uur vertrok de bus richting bai chay/ Halong city. Een tocht van 4 1/2 uur. Onderweg zijn we gestopt bij een humanity center waar gehandicapte kinderen leren schilderen, naaien etc. Mooi spulletjes gezien.

Rond het middag uur kwamen we aan, direct belaagd door ansichtkaartverkopers. Er zijn er hier zoveel vertelt onze niet alte blijde gids, omdat pas geleden de kolenmijn in deze regio is gesloten. Daarom zullen we straks ook enorm veel vissersbootjes zien. De lunch is niet zo heel bijzonder, maar we hebben een goed gesprek met een vietnamees meisje dat hier ook op vakantie is. Zij vertelt ons wat over het land, leuk om te horen.


Halong Bay – Cat Bah

donderdag 7 september 2000 van Auteur
Reacties »


De boot vaart ons door de baai. Na enige tijd verschijnen de enorme rotsen. Wat een gaaf gezicht. De rotsen in de verte zijn wazig, waardoor het geheel een mystieke sfeer krijgt. Na 2 uur varen stoppen we bij een grot. Deze blijkt enorm te zijn. Het is een druipsteengrot , maar deze doet het niet zo heel goed zoals je die inde Ardennen tegenkomt. Apart, maar mooi. De boot vaart verder. We kunnen nog even wat zwemmen in de zee.

Dit is het leven! Mooi uitzicht, de zon en de verkoelende bries. Aan het eind van de middag komen we aan op Cat Bah eiland. Met nog 7000 andere toeristen gaan we dezelfde bus in en worden we naar ons hotel gebracht. Ongelooflijk hoeveel mensen er in een bus kunnen passen.Onze kamer heeft een super uizicht over de baai. We gaan beneden wat eten met 2 engelsen en 2 australiers die een wereldreis van een jaar maken. Super om die verhalen te horen. Ze hebben zoveel gezien en meegemaakt. Duiken op Borneo, paardrijden in China, trekken in Nepal. Wow.


Televisie en verder niks op de woonboot

vrijdag 8 september 2000 van Auteur
Reacties »

Het is inderdaad zo dat er gigantisch veel bootjes zijn. Ze handelen en verkopen aan en elkaar en aan de toeristen die langs varen in de grotere boten. Veel wonen er ook op een zelfgemaakt huisje op het water. Ook hier hebben ze gewoon TV op het water. Heel merkwaardig.Vandaag de terugtocht naar Hanoi. Het uitzicht is echt wederom fantastisch. Na terugkomst in Hanoi hebben we even ge-emailed, thuis is alles goed, zijn we gaan pinnen en eten bij het Hoa Kiem meer. Dit keer een restaurantje uit de Rough Guide. Erg sfeervol en lekker eten. Het zit vol met Vietnamezen die voetbal keken. Lijkt precies op hoe we in Nederland kijken. Veel bier en herrie dus. Het Vietnamese elftal is echter niet erg goed en na 45 minuten zijn we de enige in het restaurant. We pakken onze rugzakken en nemen de nachttrein voor $60 (toeristenprijs) naar Hué. Ja, zo leggen we binnen 24 uur zo’n 600km af..Hanoi