Times Square & Central Park

maandag 6 september 1999 van Auteur
Reacties »

Voordat we naar Californie gaan, nemen we een stopover in NewYork. De vliegtuigmaatschappij biedt ons deze mogelijkheid aan en de Big Apple willen we zeker niet missen.

Na een wat onvriendelijk begroeting van het douane personeel nemen we de bus naar het centrum, downtown. Bij aankomst in ons hotel blijkt onze hotelkamer op Manhatten dubbelgeboekt. Het hotel is een beetje erg vaag en we doen geen moeite voor een vervangende kamer, we gaan op zoek naar een ander hotel. Dit blijkt niet makkelijk omdat alle goedkope hotels vol zitten. Uiteindelijk belanden we in een hotel vlak bij Broadway.

We kijken onze ogen uit op Times Square, wat een drukte en reclame. Wel maf om dit live te zien, wat je alleen nog maar van tv kent. Omdat we nog niet ontbeten hebben besluiten we dit bij de MacDonalds te doen. Wat lachen zeg, de koffie, de broodjes, alles is zo groot, de supersize in Nederland is er niets bij. Alles is Amerika is groot, dat blijkt.

De rest van de dag bezoeken we Central Park en de musea er in de buurt. Erg indrukwekkend. Lekker nog even slenteren langs de mooie winkels. We lopen nog een stuk over Amsterdam Avenue en gaan richting Harlem. Niet de beste buurt, maar je moet er geweest zijn. ’s Avonds gaan we naar de film, er draaien hier films die volgend jaar pas in NL draaien. Wel maf om in een amerikaanse bioscoop te zitten. Die gasten hier praten en bellen gewoon door de film heen.


Empire state building & Brooklyn

woensdag 8 september 1999 van Auteur
Reacties »

Vanochtend bezoeken we eerst de Empire State Building. Ondanks de hoogtevrees zijn de uitzichten op de stad geweldig. Wat een hoogte ! Hierna gaan we naar Soho waar we leuke winkeltjes tegenkomen en ergens uitgebreid lunchen.

In de middag nemen we de metro richting Brooklyn Bridge. Dit levert mooie beelden op (plaatjes zijn minder) en over de brug lopen we Brooklyn in. Als de zon ondergaat strijken we neer in het River Cafe. Beroemd en met een waanzinnig uitzicht op de skyline van NY. Leuk om te zien hoe de stad langzaam verlicht wordt. We genieten van een luxe maaltijd.


Californië

donderdag 9 september 1999 van Auteur
Reacties »

Vandaag vliegen we van New York naar Californie. De uitzichten vanuit het vliegtuig zijn mooi, wat een uitgestrekt land is Amerika zeg. In San Francisco halen we de auto op die we hebben geboekt en rijden door de stad richting het Oosten. We eindigen hier ook weer, dus gaan we maar direct richting Yosemite National Park. Onderweg maken we stop op Berkely University. Grappig om over de campus te lopen, alsof we er zelf studeren. Het doet me denken aan verhalen zoals the secret history van Donna Tart. JW past er prima met z’n GAP trui. We overnachten ergens onderweg in een motel langs de snelweg. Kan zo in een film en ook de liquor store waar we een flesje drank kopen is ook precies zoals ik me had voorgesteld (‘Can I see some ID ?’).


Yosemite National Park

vrijdag 10 september 1999 van Auteur
Reacties »

We arriveren in de loop van de ochtend in Yosemite en besluiten direct een flinke wandeling te maken naar een aantal watervallen (Vernal Fall). We kopen een boekje met hiking trails. Het park is indrukwekkend, groot en mooi. Het lopen is top. Na onze hike rijden we richting een ander deel van het park en passeren oa. El capitan, een enorme rots die beroemd is onder klimmers. Helaas zijn alle campings vol en het enige vrije plekje is een kant-en-klare tent in Tuolumne Meadows. We laden al ons eten en andere ruikende goederen in de speciale berenboxen. Eng hoor die beesten.

We eten in het kamp aan tafel met allemaal amerikanen. Aardige lui, we worden direct uitgenodigd om bij hun te komen overnachten in Santa Barbare in een wigwam in de tuin. Echte hippies zijn het nog. In de tent drinken we nog een glaasje rum-cola en we laten de fles rum vallen. Stress !!!! Beren vinden rum natuurlijk heerlijk zoet ruiken… We doen ’s nachts geen oog dicht en staan om 05.00 uur maar op. Kamperen is hier toch wel wat avontuurlijker dan in Europa.


Naar Lone Pine

zaterdag 11 september 1999 van Auteur
Reacties »

We zijn vroeg op en rijden naar een plek in Yosemite National Park waar we gaan hiken. Het is erg mooi, niemand te bekennen.

We zingen terwijl we lopen om eventuele beren op afstand te houden. Na een paar uur arriveren we bij een meer. Hier eten we wat. Als we in de middag terug komen bij de auto besluiten we door te rijden richting het volgende park, Dead Valley. We rijden langs mooi zoutmeren en langs de hoogste berg van Amerika, Mount Whitney.

We vinden een motelletje in Lone Pine, het meest typische amerikaanse dorp dat je je kunt voorstellen. We eten in een locale tent (cheesecake!) en drinken een biertje in de saloon. Ik waan me echt in pulp fiction, alles klopt.


Death Valley

zondag 12 september 1999 van Auteur
Reacties »


We staan enorm vroeg op om voor de hitte in Death valley te zijn. Dit is namelijk het heetste en droogste punt van Amerika. Death Valley National Park ligt in de Mojave woestijn, waar temperaturen van 45°C in de schaduw dagelijks voorkomen. Hier wil je dus geen pech krijgen met je auto. Onze chevrolet houdt het prima uit.

Onderweg zien we fantastisch zandduinen. Het park is een soort woestijn met zand, rotsformaties in verschillende kleuren en zoutvlaktes. We bezoeken het mijnwerkersdorp en Badwater, het laagste punt van Amerika (82 meter onder de zeespiegel). Dit is een zoutmeer dat meestal droogstaat. Verder wandelen we een stuk door de rotsheuvels.


Het is inmiddels al snikkend heet geworden. We rijden door, richting Las Vegas.


Hier arriveren aan het begin van de avond. Geweldig is het ! Overal glitter en glamour, lichtjes en drukte. Langs The Strip staat het ene hotel na het ander, allemaal in een bepaalde stijl (van New York met achtbaan tot Venetie met gondels, Egypte in de vorm van een piramide, een piratenschip etc). We weten gewoon niet welke we moeten kiezen en nemen maar het MGM. Megagroot en luxe.


De avond lopen we in Las Vegas door de casino’s en bekijken alle hotel en attracties. Wat een commerciële gekte. Ik kan me voorstellen dat mensen hier tegen zijn, dit is wel de westerse entertainment op en top.


Las Vegas

maandag 13 september 1999 van Auteur
Reacties »

 

Wow, we hebben supergeslapen, wat een hotel is dit. MGM, megaluxe voor een goed prijsje. Met 5 restaurants, meerdere zwembaden en een slaapkamer zo groot als onze woonkamer.

Helaas is Kim ziek en haar krampen worden steeds erger en dus gaan we op zoek naar een dokter. We komen in een ziekenhuis terecht waar we tien formulieren moeten ondertekenen dat als er iets misgaat we niemand gaan aanklagen. Ook weer heerlijk typisch. Kim krijgt een antibiotica kuurtje mee.

We sjokken wat door de stad en genieten een aantal uren van het zwembad. ’s Avonds eten we in een chinees restaurant en gokken nog wat in het venetie hotel. We spelen ieder met 100 piek en aan het eind van een avond pret hebben we precies hetzelfde bedrag over.

Helaas geen jackpot gewonnen.


Zion National Park

dinsdag 14 september 1999 van Auteur
Reacties »

We laten de gekte achter ons en gaan weer richting natuur. Vandaag staat Zion National park op het programma. Een stuk rijden door de mooie landschappen. De wegen zijn lang en kaarsrecht.

Zion is een park met aparte, roodgekleurde rotsen die door verschillende rivieren zijn gevormd. De rotsen hebben gigantisch hoge wanden en diepe kloven. Op de radio kunnen we alleen nog maar countrymusic ontvangen, dat past er wel bij. In Zion lopen we een stuk door de prachtige natuur en bezoeken een waterval. Erg mooi allemaal. We overnachten in een hutje buiten het park. Heel knus. ’s Avonds regent het flink.


Bryce National Park

woensdag 15 september 1999 van Auteur
Reacties »

We rijden naar Bryce National Park. Dit is het mooiste park denken we en inderdaad ik heb nog nooit zo iets moois gezien. Op diverse plekken zijn uitzichtpunten op de meest aparte rotsformaties die ergens tussen een maanlandschap en druipsteengrotten inzitten.

Je kunt je bijna niet voorstellen dat dit echt is. De kleuren zijn rood, oranje, waanzinnig. We brengen de hele dag in het park door omdat we er niet genoeg van krijgen. ’s Avonds rijden we door richting de Grand Canyon. Nog een fiks eind rijden. We kruizen de Canyon wat al mooie plaatjes oplevert. We overnachten op een camping in het park. De camping is perfect, alleen horen we ’s nachts zoveel jakhalzen en wolven huilen dat we niet echt lekker slapen. Watjes zijn we toch.


Grand Canyon

donderdag 16 september 1999 van Auteur
Reacties »


Vandaag gaan we een tocht maken in de kloof van de Grand Canyon. We lopen op een steil pad richting de colorado river. Het gaat soepel omdat we dalen. De uitzichten op de rivier en de omliggende kloven zijn fantastisch.

Het is een mooie tocht. Aan het einde van de dag bezoeken we nog een ander deel van de canyon, Hermits rest. ’s Avonds kokkerellen we bij de tent en gaan vroeg slapen.

Het is pikkedonker op de camping. ’s nachts horen we de wolven huilen en horen we wat gesnuf bij de tent. De zaklamp doet het niet. Na het akkerfietje met de beren, blijven we maar lekker in de tent.« Lees Verder... Verenigde Staten